Gigabyte RTX 2060 OC alınır mı?

Bak şimdi güzel kardesim eğer yayınla falan uğraşmayacak 1080P’de oynayacaksan Intel 9400F tercih et Ryzen 5 2600 ile aynı fiyatta ve Ryzen 7 2700X’den bile (Oyun konusunda) daha iyi performans gösteriyor.
 
Bak şimdi güzel kardesim eğer yayınla falan uğraşmayacak 1080P’de oynayacaksan Intel 9400F tercih et Ryzen 5 2600 ile aynı fiyatta ve Ryzen 7 2700X’den bile (Oyun konusunda) daha iyi performans gösteriyor.

Son zamanlarda izlediğim videoların %95'inde Ryzen ile (özellikle 2600) sistem toplanıyor. Oyun açısından intelden 5-10 fps geride kaldığının farkındayım ama AMD çoklu çekirdek yönünde daha başarılı. Ve geleceğe dönük bir sistem toplamak isteyenler için gördüğüm herkes AMD öneriyor. O kadar fazla AMD işlemcili video, inceleme, yazı gördüm ki birkaç aydır başka işlemciye bakmıyorum hiç. Ama alacağım zaman 9400F'yi de değerlendireceğim teşekkürler tavsiye için.
 
Geleceğe yönelik olma sebebi AMD 2020’e kadar aynı soketi kullanma sözü verdi diye mi? Şahsen ben sistem toplayan bir kişinin 1 sene sonra sistemde değişiklik yapacağını düşünmüyorum, en azından ben topladığım sistemin beni uğraştırmadan 3-4 sene götürmesini isterim. 9400F şuanda 9700K-9900K stock hali ile aynı FPS değerini vermekte. Yayınla, render vs uğraşacaksındır bilemem ama sen yinede inteli bir düşün derim. AMD alıcaksan da RTX2060 alma 1660Ti al benchmark testlerine bakılırsa işlemci yüzünden RTX 2060’da 15FPS kaybı oluyor, 1660Ti ile arasında 15FPS var yada yok zaten He diyorsun ki AMD toplamak istiyorum 1-2 ayı var zaten haziranda 3000 Serisi geliyor ve iyi geliyor gibi, ne olacağını bilemeyiz.
 

Onun da biraz etkisi var ama 1 sene sonra değiştireceğim için değil. Beni 3-4 sene de değil en az 5-6 sene idare etmesini istiyorum şahsen. Asıl amacım soket yapısından çok çoklu çekirdek performansı. İlerde oyunlarda çoklu çekirdek kullanımı yaygın hale gelebilir gibi yazılar okudum. Bu konuda AMD Intel'den oldukça önde gözüküyor. Şu anki işlemciler arasında en azından. Bir de ben 2600 ve RTX 2060'ın bir sürü performans videosunu izledim. Çoğu zaman işlemci %70'lerde bile kullanılmamasına rağmen ekran kartı %100 besleniyor. Eğer fps kaybı derken darboğazdan bahsediyorsan herhangi bir darboğaz yok gibi testlerin hiçbirinde. Başka bir sebebi varsa bilemem tabi. Ek olarak benim güvendiğim kaynaklardan en önde geleni de Technopat. Buranın youtube kanalında da bir sürü toplama videosu izledim ve yine çoğu sistemde Ryzen 5 2600 tercih ediliyor. Şahsen darboğaz veya fps kaybı ihtimali olan bir işlemciyi Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün kullanacağını düşünmüyorum.

Tabi dediğin gibi (sanırım 1-2 ay içinde) yeni işlemci serisi geliyor. Büyük ihtimalle tam benim sistem toplayacağım zamana denk gelecek. Fiyatlarına göre o seriden bir işlemci de tercih edebilirim. Ama senin önerdiğin işlemci de aklımda. Değerlendireceğim. Alacağım kesinleştiği zaman daha detaylı araştırma yaparım şu an yanlış bildiğim şeyler olabilir. Teşekkürler önerilerin için.
 
RTX2060 Gigabyte aorus extrem aldım bildiğin ayı boğan yanına 9600k mı alsam diye düşündüm baktım BF5 de yetmiyor 9600k hemen Ryzen yöneldim 2600x işlemci aldım çok güzel oldu pubg/rust/bf5 de 55/60 dereceyi geçmiyor stok fanla .
 

Ne zaman aldın o ekran kartını? Fiyatı neydi aldığında? Ona da baktım ama fiyatı oldukça yüksek şu an.
 
Yaklaşık bir ay önce almıştım. Şuan cok pahalı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…