Gigabyte RTX 2060 OC Coil Whine

Makaleler
1
Yer
/
Arkadaşlar selam. Aşağıdaki linkten RTX 2060 aldım 3 hafta önce.
Bu kartım Coil Whine olduğunu düşündüğüm bir ses çıkarıyor. Sadece yük altındayken duyuyorum bu sesleri. Bazen hiç gelmiyor ama bazen çok rahatsız edici olabiliyor. Fanlardan gelmediğine eminim. Çünkü kart boştayken fanları Full devire aldım ve o cızırtıyı hiç duymadım. Aşağıya videoları bırakıyorum. FurMark ve AC: Odyssey’de çıkardığı seslere bir bakın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

CPU: Intel Core i5 10400F.
GPU: Gigabyte RTX 2060 OC 6G.
RAM: Corsair Vengeance 2x8 GB 3000 MHz.
Anakart: MSI B460M-A PRO.
PSU: Corsair VS650.

Coil Whine sesi mi bu? Eğer Coil Whine ise değişim yapar mı İtopya? Yenisini verirler mi?

Sanki fan bir yere sürtüyor gibi.
İşlemci fanı fan kablosuna mı sürtüyor?
Dediğim gibi fanlarla alakalı bir problem olmadığına eminim.
İtopya'dan Gigabyte GTX 1660 Super almıştım ve aynı sorun bende de var, Gigabyte kartlarda Coil Whine sorunu yaşayan birtakım kişiler var. Gigabyte kartlar kronik sorunlu sanırım.
Değişim talep etmeyi düşünüyor musun?

İtopya'dan Gigabyte GTX 1660 Super almıştım ve aynı sorun bende de var, Gigabyte kartlarda Coil Whine sorunu yaşayan birtakım kişiler var. Gigabyte kartlar kronik sorunlu sanırım.

Coil Whine her kartta olabilir. Eski kullandığım ASUS RTX 2060'da Coil Whine vardı. Şu an Gigabyte 5700XT Gaming OC kullanıyorum sıkıntısız.

ses fan.png

Şuradaki kabloyu oradan çıkartıp dener misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı