Gigabyte RTX 3070 Ti Gaming OC Termal ped kalınlığı ve marka önerisi

Faruk53

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
---------- Sistem Bileşenleri ----------

Anakart -> Asus Prime B450M-K II
(BIOS 4004)

İşlemci -> Ryzen 5 (Zen 3 Vermeer)
5600~4.4GHz

Soğutucu -> Noctua NH-U9S chromax.black (Çift Fanlı)

Ram -> Corsair Venegance RGB RT
32GB (Micron, SR, 2x16)

Ekran Kartı -> Gigabyte RTX 3070Tİ Gaming OC (Rev 1.0)

SSD -> Samsung 980 Pro M2 1TB

PSU -> Sharkoon Silent Storm Cool Zero 750W 80+Gold
Ekran kartı
Gigabayte RTX 3070Tİ GAMİNG OC (Rev 1.0)
Ekran kartıma bakım yapacağım ama termal pedlerin kalınlığı ile alakalı bir şey bulamadım. Birkaç tane Gigabyte marka ekran kartının termal pedlerinin kalınlığına baktım. Tahminimce 0.75mm veya 1.0mm yeter gibi düşünüyorum. Bilen ve yapan biri vardır diye konu açmak istedim. Açtıktan sonra ölçmenin bir faydası olmaz çünkü açıldıktan sonra değiştirip kapatmak istiyorum. Zaten kumpasım da yok ölçemem. Konuya yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Şu anda GPU sıcaklığı, Hotspot, VRAM sıcaklığınız kaç derece? Eğer bilmiyorsanız HWInfo programını indirip açık tutun, ardından FurMark ile 10 dakika test yapın ve HWINfo GPU değerleri kısmının fotoğrafını atın ona göre değişim yapılmalı diyelim hocam.

Onun haricinde Gigabyte kartta VRAM'leri için 2mm termal pad kullanmış, VRAM haricindeki parçalar içinse 1.3mm.

Yani sadece VRAM için kullanacaksanız 2mm termal pad yetiyor.

Son düzenleme:
Sıcaklıklarım Furmark Testinde 81 Derece VRAM sıcaklığı 70 Derece Hotspot Sıcaklığı 107 Derece dün bununla alakalı akşam konu açmıştım hocam isterseniz konuyu atayım orda fotoğraflar ve ne konuşulduğu ile alakalı bilgi mevcut

Marka olarak henüz test etmedim fakat bunlar kaliteli görünüyor hocam. Ben de kartıma bunlardan almayı düşünüyorum.
Anladım tmmdır benim baktığım bu ürün vardı
Bir de bu marka var
Boyutları uymazsa 2mm bakarım

@kino hocam sizi etiketledim yine ama belki bir bilginiz vardır diye sormak istiyorum sizlerede. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Son düzenleme:
VRAM'ler sıcak değil, termal macun değişimi yapmalısınız hocam. 70 derece o kart için fazlasıyla serin ve iyi bir değer, 90'a kadar normal diye düşünebilirsiniz.

Termal macun olarak önerim: Arctic MX-6 Ultra Yüksek Performanslı Termal Macun - 4gr (AR-ACTCP00080A) | Teknobiyotik

GPU yüzeyini güzelce kuru peçete ile sileceksiniz ve ortaya nohut tanesi ve görünümünde sıkıp bırakın. Ardından da güzelce vidalarını çapraz şekilde sıkın. Yaşadığınız sorun çözülecektir.

Hotspot 107 gördü. Benim bildiğim bu normal değil ama

Termal macun olarak Thermal Grizzly Krynaout veya Noctua NT-H1 kullanacam. İşlemcimde kullanmıştım. İkisinde de yeteri kadar var. Bir daha almayayım.

Böyle bir makale yazısı buldum. Buradaki yazanları uygulayacağım yanlış bilgi varsa söylerseniz doğrusunu öğrenmiş olurum.

Yine konu ile alakalı termal ped marka önerisi alabilirim. Az çok araştırma yaptım ama bilgili arkadaşlar vardır illaki görüşlerinize açığım.

Son düzenleme:
Hotspot derecesi VRAM ile alakasız, GPU'nun en sıcak bölgesi. Bu da zaten sadece termal macunuyla çözülebilecek bir şey. Siz ikisini de yanlış anlamışsınız belli ki, sadece termal macun değiştireceksiniz bu kadar ve size nasıl yapacağınızı anlattım.

Ha illa laftan anlamam, ben hem termal macun hem de termal pad değiştireceğim derseniz uyarımı da yapayım. VRAM sıcaklığınız 80-85 arasına çıkınca çok üzülürsünüz ama geri dönüşü de olmaz, o yüzden karar verirken iyice düşünün.

Yok efendim benim amacım sorunu çözmek zaten eğerki HWİnfo 64 te ki VRAM sıcaklıkları doğru gösteriyorsa VRAM pedlerini değiştirmem. Sorunun diğer kaynağını araştırırım. Orjinal termal ped den daha iyisini bulamam ki fotoğrafa da bir bakarsanız memnun olurum. Belki de yanlış biliyorumdur. @Motionless IN White

Aklımdan şu geçiyor kasamdaki havalandırma acaba sıcaklık darboğazımı yaptırıyor. Kasa fanlarımı değiştirdim statik basıncı ve airflowu yüksek fanlar aldım. Ekran kartım kasamın içine tam sığıyor hatta çıkartırken kasaya çarptığı için çapraz çıkartmak zorunda kalıyorum. Bir bakarsanız memnun olurum.
Kasa markam: Frisby FC-9380G Mid Tower Mesh Kasa @Motionless IN White

Gerçek yazan kısımda boştaki değerler
Maksimum
daki kısım da Tam yükteki sıcaklık değerlerim

Son düzenleme:
Dediğim gibi sadece termal macun değiştirmeniz yeterli. GPU sıcaklığı ve nokta sıcaklığı aynı yeri gösteriyor gibi düşünebilirsin.

Attığım MX-6 termal macunu al ve dediğim metodu izleyerek macunu yenile ve değişimi burada güncelleme olarak at.

Kasanıza gelecek olursak.

Kasanızın önü mesh ancak tahminimce fanları kalitesiz bir hava akımına sahip. Eğer bütçeniz varsa güzel bir kasaya geçebilirsiniz ancak o kadar zorlamanıza gerek yok şu fan setiyle değiştirirseniz gayet tatmin edici sonuçlar elde edebilirsiniz.

Peki Thermal Grizzly Krynaout veya Noctua NT-H1 var elimde ikisinden birini kullansam olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…