Gigabyte RTX 3070 Ti Gaming OC Termal ped kalınlığı ve marka önerisi

Krynaout kullanabilirsiniz, gene dediğim metodu uygulamanız yeterlidir.
Metodunuzu çok söyleyen var. Ama benim içim pek rahat etmiyor öyle yapınca. Ben de ilk önce ufak sürerim sonra yayıp üzerine ufak noktalar bırakıyorum.

İşlemcime öyle yapmıştım güzel oldu önceden laptopuma da yapmıştım onda da çok güzel olmuştu. Nokta bırakma işini biraz göz kararı olduğu için fazla sıkma ihtimali veya az sıkma ihtimalim olur diye pek yanaşamıyorum.

Kasanıza gelecek olursak.

Kasanızın önü mesh ancak tahminimce fanları kalitesiz bir hava akımına sahip. Eğer bütçeniz varsa güzel bir kasaya geçebilirsiniz ancak o kadar zorlamanıza gerek yok şu fan setiyle değiştirirseniz gayet tatmin edici sonuçlar elde edebilirsiniz.

Kasamın fanlarını değişeli 6 ay oldu. En iyisini almaya çalıştım. 4 tane aynı modelden aldım. Marka ve modeli atıyorum.
@Motionless IN White

Son düzenleme:
VRAM sıcaklığınız 80-85 arasına çıkınca çok üzülürsünüz ama geri dönüşü de olmaz.

Mevcut termal padleri kaliteli padlerle değiştirirse VRAM sıcaklığı neden önceki halinden yukarıya çıksın hocam? Termal pad değişikliği yapanlar neden yapıyor?

Mevcut termal padleri kaliteli padlerle değiştirirse VRAM sıcaklığı neden önceki halinden yukarıya çıksın hocam? Termal pad değişikliği yapanlar neden yapıyor?
Hocamın dediği doğru bir bakıma orjinal kalitede termal ped bulamazsam veya aynı kalınlıkta termal ped koymazssam VRAM sıcaklığımın artması durumu yaşamam yüksek. İyi durumdaysa değiştirmeyeyim ama açıp kapatmak termal pede zarar veriyorsa açtıktan sonra değiştirmem gerekir mi onu da bilmiyorum @epimedium

Mevcut sıcaklığa bakarsak hala padlerin ilk günkü halini koruduğunu anlayabiliriz dostum. Burada da devreye değiştirmemek giriyor, ne zaman 100 dereceyi görmeye başlar o zaman değiştirir ancak şu anlık bu geçerli değil.

Burada söz konusu termal pad kalitesi falan değil, piyasaya orijinaline yakın termal padler var. Ancak orijinal olarak markanın koyduğu termal pad tasarımda planlandığı için daha iyi dayanır. Ayrıca çok gereksiz bir işlem olmuş olur bu durumda değiştirildiği zaman.

Metodunuzu çok söyleyen var. Ama benim içim pek rahat etmiyor öyle yapınca. Ben de ilk önce ufak sürerim sonra yayıp üzerine ufak noktalar bırakıyorum.

İşlemcime öyle yapmıştım güzel oldu önceden laptopuma da yapmıştım onda da çok güzel olmuştu. Nokta bırakma işini biraz göz kararı olduğu için fazla sıkma ihtimali veya az sıkma ihtimalim olur diye pek yanaşamıyorum.

Kasamın fanlarını değişeli 6 ay oldu. En iyisini almaya çalıştım. 4 tane aynı modelden aldım. Marka ve modeli atıyorum.
@Motionless IN White

Yaymana gerek yok, bastırdıgın zaman otomatik olarak tam yayılacak ve arada hava - boşluk kalmayacak ve daha iyi verim alabileceksin. İşlemci ile GPU yüzeyi aynı sayılmaz çünkü GPU'da ayrıca heatsink yüzeyi var ve çok prüzlü bir yüzeye sahip haliyle hava çok çabuk girebiliyor.

Kasaya eklediğin fanlar güzel. Ekstra fan eklemene gerek yok fan konumunun doğru olduğuna eminsen de sorun yok.

@Motionless IN White Fan konumlarında sıkıntı yok 3 içeriye hava alan 1 tane de arkadan çıkış olarak yerleştirdim. Ayrıca çift fanlı kule tipi hava soğutma da var.
Peki o zaman sizin dediğiniz gibi termal pedlere dokunmama gerek yok ben sadece Ekran kartı termal macunu değişimini yapıp son güncel olarak sizi etiketleyerek buraya atarım. Sizde değerlendirirseniz memnun olurum. Yardımcı oldunuz için teşekkür ederim. Ve diğer yardımcı olan herkesede teşekkür ederim. Hayırlı akşamlarınız olsun.

@Motionless IN White Hocam bu siyahlık nedir bir bakarmısınız ne yapmam gerekir.
IMG_20230927_175521.jpg
IMG_20230927_175521.jpg
IMG_20230927_175521.jpg

@Motionless IN White Hocam bu siyalık nedir bir bakarmısınız ne yapmam gerekir.
IMG_20230927_175521.jpg
IMG_20230927_175454.jpg

Dosya Ekleri

• IMG_20230927_175454.jpg
    IMG_20230927_175454.jpg
    237,7 KB · Görüntüleme: 20
O siyahlık çok yüksek ısıdan kaynaklı 'yağlanma' dediğimiz mantıkla ve tozların birikmesiyle olmuş.

Islak mendil ile termal padlere değdirmeden yavaşça silin ve kuru peçete ile güzelce kurutun hocam.

GPU yüzeyindeki kurumuş macunu da güzelce temizleyin, eğer çok katıysa ıslak mendil ile yan bileşenlere değdirmeden yavaşça çıkarıp silip gene kuru mendille kurulayın.

Ardından dediğim metodu uygulayın, sakın yaymayın boşuna.

İzopropil alkol elimde var onunla yapıyorum dediğiniz metodu uygulayacam sonuçları paylaşırım bu arada kusura bakmayın web sitesi hata verince bir kaç defa yüklenmiş

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı