Gigabyte RX 580 bozuk görüntü veriyor

Samed Babadağ

Kilopat
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
1.049
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba bugün bozuk bir kart aldım. Bilgisayarıma taktım ve ön inceleme yapmak icin çalıştırdım. Bilgili arkadaşlar illaki forumumuzda vardır. Bu sorunun ne olduğunu söylebilir misiniz? Tahmini tamir ücreti ne olur? Kesin sonuçlar tek bir video ile tabii ki anlaşılmaz. Sadece ben bilgileneyim tamir ettireceğim yer bana yüksek fiyat çekmesin diye soruyorum.

Not: Videoda görüldüğü üzere DPI çıkışından bozukta olsa görüntü alabildim. Videodan sonra bir de HDMI ile bağlayinca bilgisayar çalıştı fakat siyah ekranda kaldı ekran gelmedi.

Video;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güç çekmez o konuda sorun yok, VRAM'de sorun varsa sistem direkt restart atar. Bu dediğim gibi VRAM olmalı, gördüğüm bu tarz hatalar hep VRAM kaynaklıydı.
 
Monitörün görüntü çıkışı büyük ihtimal DP Port'a ayarlı, bende de öyle oluyor DP'ye ayarlı iken HDMI'dan görüntü alamıyorum.
 
Monitörün görüntü çıkışı büyük ihtimal DP Port'a ayarlı, bende de öyle oluyor DP'ye ayarlı iken HDMI'dan görüntü alamıyorum.
Kartın BIOS'u ile alakalı bir durum mu? Eğer öyle ise yanlış BIOS atılma gibi bir durumda böyle bir hata verir mi? Yabancı forumlarda BIOS ile alakalı siyah ekran sorunları görmüştüm. Çizikler VRAM o garanti gibi...
 
Hayır değil, monitördeki görüntü girişi ile alakalı.

Yanlış BIOS atılmada direkt kart yamulur, kör flashlama ile durumdan dönülür. VBIOS aile yadigarı meslek gibi herkesin yapabileceği bir iş de değil zaten, ne yaptığını çok iyi biliyor olmalısın, ben bilmiyorum mesela o yüzden yapmıyorum.
 

Geri
Yukarı