Çözüldü Gigabyte RX 7700 XT FurMark testinde sıcaklıklar normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

D3 Vitamin

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime H510M-E
Intel i5 11400F
Afox 2060 Super
XPG Spectrix D50 2X16 3200 MHz CL16
James Donkey JD10240 SSD 1 TB
NZXT H510 CA-H510B-BR
Bitfenix BP-BP600ALNN-9R 600W 80+
ViewSonic VX2780J-2K
Meslek
Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi
Afox NVIDIA 2060 Super yerine aldığım Gigabyte Radeon RX 7700 XT Gaming OC Edition ekran kartıma hem 1920x1080 çözünürlük MSAA kapalı şekilde, hem de 2560x1440 8X MSAA şeklinde 10 dakikalık 2 test gerçekleştirdim. Dikkatime takılan sıcaklık tepe noktaları farklı olmasına rağmen belli bir zamandan sonra fanlar aktif oluyor. Yani QHD 8X MSAA FurMark testinde 84°C'ye kadar yükseldikten sonra ısı düşüyor; FHD MSAA Off FurMark testinde ise 72°C'ye kadar yükseldikten sonra ısı düşüyor. Düşük ısılarda (55-65) Çoğu zaman tek fan ara sıra 2 fan olacak şekilde çalışıyor 3. fanın çalışması ise üst ısı noktalarına ulaşıldığında gerçekleşiyor sonuçlar
Normal mi?

Gigabye RX 7700 XT Gaming OC Furmark 10 Min 2560x1440 8X MSAA.png

Gigabye RX 7700 XT Gaming OC Furmark 10 Min 1920x1080 MSAA off .png

Çözüm
FurMark'ta belli bir zamandan sonra devreye giriyor ama oyunlarda genel olarak girmiyor gördüğünüz gibi EA FC 24 oyununda 96 derecelere çıktı. Hız ayarlarını nasıl yapacağımı anlatan bir video var ise link atmanızı rica edeceğim ben de arıyorum fakat bulamandım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir bu ayarlara bakmanızı tavsiye ediyorum kontrol etmek lazım.
Sıcaklıkların son değerleri normal ama 84'e ulaşmış o normal değil. Fan çok düşük devirde çalışıyor ama 84'e ulaşmış sıcaklık. Kendi yazılımı varsa fan eğrisini elle ayarla.

EA FC24 oynarken fark ettim neden fan hızım yanlış gösteriyor ve neden 96 dereceleri gördü ekran kartım

1707143671087.png

Fanlar otomatik devreye giriyor mu? Ya da çok yavaş çalışıyor galiba bence hız ayarı yapmalısınız.

FurMark'ta belli bir zamandan sonra devreye giriyor ama oyunlarda genel olarak girmiyor gördüğünüz gibi EA FC 24 oyununda 96 derecelere çıktı. Hız ayarlarını nasıl yapacağımı anlatan bir video var ise link atmanızı rica edeceğim ben de arıyorum fakat bulamandım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir bu ayarlara bakmanızı tavsiye ediyorum kontrol etmek lazım.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı