Gigabyte RX Vega 56 Sorunlu Mu?

Makaleler
42
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B450 TOMAHAWK MAX, RX 6600 PULSE, R5 3600, 860 EVO 500 GB & 970 EVO 500 GB, KIOXIA EXCERIA G2 1 TB, G.Skill Ripjaws V 8X4 32GB 3600MHZ, MSI Mag Forge 100R, High Power Element Smart 750W, Samsung CJG54 27'' QHD 144Hz
Merhabalar. 1800 civarına Gigabyte RX Vega 56 buldum. Ancak almakta biraz tereddütlüyüm. Çoğu kişi bu kartın sorunlu olduğunu söylüyor. Sizce durum nedir? Gerçekten de sorunlu bir kart mı? Gigabyte RX Vega 56

Merhabalar. 1800 civarına Gigabyte RX Vega 56 buldum. Ancak almakta biraz tereddütlüyüm. Çoğu kişi bu kartın sorunlu olduğunu söylüyor. Sizce durum nedir? Gerçekten de sorunlu bir kart mı? Gigabyte RX Vega 56
Vega 56 eski bir standart. Daha yeni teknolojilere yönelebilirsiniz. RX 5700 gibi şuan için basit sürümleri mevcut piyasada ancak 15-20 gün içerisinde üst düzey soğutmaya sahip modelleri piyasaya sürülecek. Önerim onları beklemeniz. Bu arada Gigabyte RX Vega 56 çok güç tüketiyor. Ses açısından problemli bir modeldir. Şahsen bu modelden vazgeçmenizi öneriyorum.

Vega 56 eski bir standart. Daha yeni teknolojilere yönelebilirsiniz. RX 5700 gibi şuan için basit sürümleri mevcut piyasada ancak 15-20 gün içerisinde üst düzey soğutmaya sahip modelleri piyasaya sürülecek. Önerim onları beklemeniz. Bu arada Gigabyte RX Vega 56 çok güç tüketiyor. Ses açısından problemli bir modeldir. Şahsen bu modelden vazgeçmenizi öneriyorum
Haklısınız fakat bütçem ona yetiyor. 2060 ile kafa kafaya gittiğini görüyorum. 1800'e gidip 1660 Ti de almak istemiyorum bu kart varken. Pek bilemedim.

İlk çıktıklarında fiyatları aşırı pahalıydı, bu yüzden fazla satılmadı. Nvidia tarafında rakibi 1660Ti-RTX2060 arasında bir yerde. 1800 TL VEGA56 için gerçekten çok iyi fiyat fakat satıcı Nanokatolog olunca bir geri adım atıyor insan, kargo süreleri çok uzun uğraşılacak yer değil. KDV indiriminde 1900 TL'ye kadar düştüğünü hatırlıyorum: Sapphire RX VEGA 56 Pulse Radeon OC Ekran Kartı 11276-02-40G Fiyatı
Fiyatından dolayı alınabilir diyeceğim. Arkadaşın da dediği gibi TDP değeri falan fazla biraz. 1660Ti'ın yaklaşık olarak 2 katı kadar güç tüketimi var. Şahsen ben olsam 1660Ti alırdım.

Haklısınız fakat bütçem ona yetiyor. 2060 ile kafa kafaya gittiğini görüyorum. 1800'e gidip 1660 Ti'de almak istemiyorum bu kart varken. Pek bilemedim.
Size kalmış Coil Whine gibi bir problemden rahatsız olmayacaksanız tercih edebilirsiniz. Yalnız çok iyi bir PSU'ya ihtiyacınız var o kartı beslemeniz için. Aynı zamanda GTX 1660 Ti daha yeni mimari bunuda aklınızdan çıkarmayın. RX Vega 56 Neredeyse 2.5 Senelik bir ekran kartı. Sırf 10-15 FPS için daha yeni mimariden vazgeçerim diyorsanız, Orası size kalmış. Bu arada RTX ile Vega 56'yı kıyaslamayınız. Çünkü RTX serisi her şeyden önce ışın izlemeyi getiriyor.
İlk çıktıklarında fiyatları aşırı pahalıydı, bu yüzden fazla satılmadı. NVIDIA tarafında rakibi 1660 Ti-RTX2060 arasında bir yerde. 1800 TL Vega56 için gerçekten çok iyi fiyat fakat satıcı Nanokatolog olunca bir geri adım atıyor insan, kargo süreleri çok uzun uğraşılacak yer değil. KDV indiriminde 1900 TL'ye kadar düştüğünü hatırlıyorum: Sapphire RX VEGA 56 Pulse Radeon OC Ekran Kartı 11276-02-40G Fiyatı
Fiyatından dolayı alınabilir diyeceğim. Arkadaşın da dediği gibi TDP değeri falan fazla biraz. 1660 Ti'ın yaklaşık olarak 2 katı kadar güç tüketimi var. Şahsen ben olsam 1660Tİ alırdım.
Hocam bazen sizinle tanışmak istiyorum. Benimde önerim 1660 Tİ Daha yeni bir mimari. Ayrıca satıcı Nanokatalog ise kesinlikle uzak durun. Beklemeyi sevmiyorsanız Nanokatalog size göre değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye @Caner Uncu İkinizde haklısınız. 1660 Ti daha bir mimariyle geliyor ve Vega 56 eski bir kart. İkilemde kaldım.

Yukarıda arkadaşın attığı Sapphire markasının Vega 56 modelini KDV indirimi ile birlikte 1950TL' ye satın aldım. Şu anda izlenimlerime göre kartta herhangi bir sorun bulunmamakta. 1660Ti modelinin o kadar paraya değmeyeceğini düşünenlerdenim açıkçası. 700W FSP 80+Bronze PSU ile kullanmaktayım, bugün undervolt işlemi uyguladım. Performans konusunda pek fark hissedemedim fakat güç tüketimi konusunda fark hissediliyor.

@Silinen üye @Caner Uncu İkinizde haklısınız. 1660 Ti daha bir mimariyle geliyor ve Vega 56 eski bir kart. İkilemde kaldım.
Hocam bakın ikilemde kalıyorsunuz ancak RX Vega 56'yı beslemek için orta düzey bir PSU'ya en az 350-400 TL daha para vereceksiniz. Daha yeni teknoloji tercih edin. AMD yeni sürücü desteğini RX Vega 56'dan çektiği zaman (Bu durum olası) ortada kalırsınız. NVIDIA Turing mimarisi size çok şey getirir.

Yukarıda arkadaşın attığı Sapphire markasının Vega 56 modelini KDV indirimi ile birlikte 1950TL' ye satın aldım. Şu anda izlenimlerime göre kartta herhangi bir sorun bulunmamakta. 1660Ti modelinin o kadar paraya değmeyeceğini düşünenlerdenim açıkçası. 700W FSP 80+Bronze PSU ile kullanmaktayım, bugün undervolt işlemi uyguladım. Performans konusunda pek fark hissedemedim fakat güç tüketimi konusunda fark hissediliyor.
Dün gelen güncellemeden sonra performans konusunda nasıl değişiklikler oldu?
Hocam bakın ikilemde kalıyorsunuz ancak RX Vega 56'yı beslemek için orta düzey bir PSU'ya en az 350-400 TL daha para vereceksiniz. Daha yeni teknoloji tercih edin. AMD yeni sürücü desteğini RX Vega 56'dan çektiği zaman (Bu durum olası) ortada kalırsınız. NVIDIA Turing mimarisi size çok şey getirir.
Düşüneceğim hocam, teşekkürler.

2017 model bir araba ve 2019 model bir araba alıyorsunuz. 2017 model araba hem daha eski hem daha çok yakıyor. Sadece o araba 130 basıyor diye, 115 basan yeni teknolojiden vazgeçmek. Herşey size kalmış hocam. @Nowitzer

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı