Gigabyte SSD, 1 ayda sağlık %96

İhsanYen

Femtopat
Yer
İzmir
Elimdeki james dankey SSD'yi satıp 240GB'lık Gigabyte SSD'ye geçiş yaptım. Samsung'a bütçem yeterli değildi ve Gigabyte'ın performansı ve sıcaklık değerleri gayet iyiydi. Test sonucum 550 okuma, 500 yazma ve sıcaklık 30'larda gayet memnunum. Her şey güzel derken Gigabyte'ın kendi porgramına girdim. 1 aydır kullanıyorum fakat SSD sağlık durumu 96'ya düşmüş. Bu durum normal midir? Ve Gigabyte SSD kullanicilari varsa onlarda da durum benzer sekilde mi?

Ne kadar yazma yaptınız? Her şeyi SSD'de yüklü mü tutuyorsunuz? %90'a düşerse eğer garantiye yollayın.
Çöp olarak adlandırılan JD 240 SSD'yi 1 yıldır kullanıyorum ve sağlığı hala %100. İçimden keşke JD alsaydım diyorum.
Kullanıma bağlı değişir o ayrıca çipset önemli.

Geçenlerde yine buna benzer bir konu açıldı ve bir sebepten yanlışlık olduğu ortaya çıktı sonuç olarak. O yüzden her ihtimali ve her şeyi düzgün yaptığınızdan emin ol. Birde şöyle bir olay var ki, bazı firmalar kullanılmış bir sebepten geri gönderilmiş ürünleri sıfır ürün diye tekrar satıyorlar. Daha önce kullanılmış olabilir mi ?

@208247 Anormal bir durum yok. Bazı SSD'ler fabrikadan direkt %99 geliyor. Önünüzdeki süreçte de düşüşler görürseniz garantiye gönderirsiniz, değiştirirsiniz vs.

Ek olarak konu sahibine dönmek gerekirse farklı yazılımlar da deneyin.

@mstfaozder'nin dediği gibi toplamda yazılan veri değeri de önemli, paylaşın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı