Gigabyte Windforce OC RTX 2060 "nvlddmkm.sys" sorunu

287352

Centipat
Arkadaşlar benim bir sorunum var. Özellikle yüksek FPS oyun oynadığım zaman mikro kekeleme sorunu oluyordu. Az önce bilgisayar mavi hata verdi. Hata "nvlddmkm.sys" idi. Ben de araştırdım ve ekran kartı driver da ya da fiziksel olarak ekran kartının kendisinde problem olacağını okudum. DDU programı ile Windows güvenli mod ile ekran kartı Driver'ını kaldırdım, ve tekrar NVIDIA sitesinden güncel driver indirdim. Driver kurulum sırasında bir sorun olmuyor, fakat bir şey takıldı gözüme. Windows > System32 > Drivers klasörün içinde "nvlddmkm.sys" dosyası yok? :) Anlayamadım, bazı kullanıcılar bu mavi ekran hatası için NVIDIA driver içinde ki bu dosyayı bir yöntem ile Windows Drivers klasörün içine atın diyor, ama ben de böyle bir dosya yok? Ekran kartı bozuk mu? Bu arada ağır grafik isteyen oyunlar da ekran kartı sıcaklığı kısa bir zaman sonra 85 dereceye sabitleniyor. Gigabyte'ın bu modelinde kronik ısınma problemi varmış. Bu yüzden Revizyon 2 sürümünü çıkarmışlar piyasaya...Garantiye göndermeden önce ben de emin olmak istiyorum. Bu hata neden olur, ve neden Windows'un Driver klasöründe bu dosya yok?

Bu arada bu ürünü 2. el olarak satın almıştım. Ekran kartı clock hızı yüksek grafikli oyunlar da 1920-50 arasına kadar çıkıyor. Bu normal mi? Ben OC yapmadım. Acaba farklı bir BIOS mu yüklenmiş?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyaları paylaşın bakalım. Ayrıca OCCT ile ekran kartına test de yapabilirsiniz.

Dosyaları paylaşın bakalım. Ayrıca OCCT ile ekran kartına test de yapabilirsiniz.

Dün konuyu açtıktan sonra temiz format atıp bırakmıştım. Minidump dosyasını yedeklemeyi unuttum. Sanırım ekran kartı bozulmuş. Çünkü temiz formatın üzerine temiz indirilmiş Driver kurulumundan sonra yine Windows Drivers klasörün içinde "nvlddmkm.sys" dosyası yok :) OCCT programını daha önce denemiştim. Şimdi tekrar denedim fakat yine hata bulmadı. En iyisi garantiye yollamak olur.

Hangi klasörden bahsediyorsunuz tam olarak? Windows Drivers değil de, şuradaki NVIDIA ile ilgili klasörlerden birinde olabilir.
Kod:
System32 > DriverStore > FileRepository
Siz yine mavi ekran alırsanız minidump dosyalarını paylaşırsınız, garantiye de gönderebilirsiniz tabii.

Hangi klasörden bahsediyorsunuz tam olarak? Windows Drivers değil de, şuradaki NVIDIA ile ilgili klasörlerden birinde olabilir.
Kod:
System32 > DriverStore > FileRepository
Siz yine mavi ekran alırsanız minidump dosyalarını paylaşırsınız, garantiye de gönderebilirsiniz tabii.

Bahsettiğin klasörün içinde mevcut evet, ama ben araştırdığım zaman herkes Windows > Drivers klasöründen bahsediyor ? Bir daha mavi ekran olursa yedeklemeyi unutmam. Bu arada Nvidia ekran kartı kullanan bir kullanıcı benim için Windows Drivers klasörün içinde bu klasörün olup olmadığını söyleyebilir mi ?

Ben NVIDIA ekran kartı kullanıyorum, bende Windows Drivers diye bir klasör yok. Bu yüzden sizdem klasör hakkında daha fazla bilgi istemiştim, tam konumunu verir misiniz?

Ben NVIDIA ekran kartı kullanıyorum, bende Windows Drivers diye bir klasör yok. Bu yüzden sizdem klasör hakkında daha fazla bilgi istemiştim, tam konumunu verir misiniz?

Dostum nasıl olmaz Windows Drivers klasörü ? :D Neyse ben sana tam konumu vereyim; C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_8e1b465b962975a0

Bu klasörün içinde var.

C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_8e1b465b962975a0
Bunu ben de biliyorum, zaten ben söylemiştim. Özellikle Windows Drivers diye bir klasörden bahsettiğinizi düşünmüştüm, sanırım biraz yanlış anlaşılma yaşadık :)

Mavi ekran sorununun devam etmesi durumunda tekrar yazarsınız, bakarım.

Bunu ben de biliyorum, zaten ben söylemiştim. Özellikle Windows Drivers diye bir klasörden bahsettiğinizi düşünmüştüm, sanırım biraz yanlış anlaşılma yaşadık :)

Mavi ekran sorununun devam etmesi durumunda tekrar yazarsınız, bakarım.

Teşekkür ederim. Ama şunu belirteyim. Ben bu mikro kekeleme sorununu uzun zamandır yaşıyorum, ve bir türlü neyin sebep olduğunu anlayamıyordum. Bilgisayarım da bu mavi ekran dün oldu. Yani mavi ekranı beklersem olacak gibi değil :) Google'da aramalarımın sonucunda bu sorun için %100 iki cevap verilmiş. 1. ekran kartı Driver kurulumu yanlış ve ya hatalı. 2. ise donanımsal ekran kartı sorunu, ve genel olarak donanımsal sorunun sıcaklıktan kaynaklı olduğunu belirtmişler. Benim kartım da dediğim gibi yüksek grafik oyunlar da 5 dakika içinde 85 dereceye çıkıp sabitleniyordu, ve yer yer 87-88-89 derece oluyordu, ama 85 derecenin altına kesinlikle düşmüyordu. Şimdi tekrar format atacağım ve Driver kuracağım. Olmazsa garantiye yollayacağım. Tekrardan teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığın için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı