Gigabyte Windforce RTX 2060 80 derece olması normal mi?

Peki ekran kartımı şuan da satmak istesem ederi nedir.
Ve asağı yukarı sattığımda alabileceğim bundan daha iyi kartlar varmı ve varsa nedir ?
Teşekkürler
Kasayı ilk toplayacağım zaman yani bundan 6-7 ay öncesin de Corsair İcue 465X düşünüyordum ve bana o kadar paraya gerek yok diyerek yanılttılar ve keşke alsaydım.
Peki o kasa iyimidir ?

@republic1987 o modeli çok tavsiye etmem. Bir önceki mesajıma iyi kasaları yazdım. Senin kasanın içinde yeteri kadar soğuk hava barınamıyor ve sıcak hava da dışarı atılana kadar yüksek kalıyor. Yan kapağı açtığın anda sıcaklıkların 5 derece düşmesi tamamen bununla alakalı. Ben önü komple kapalı, yanda hava delikleri olan ama iç hacmi oldukça geniş Corsair 270R kullanıyorum sıcaklık sorunum sıfır örneğin. Soğutması kötü bir ekran kartı ile ufak/orta boy kasa kombinasyonu iyi sonuçlar doğurmuyor. Ya kasa büyüyecek ya da ekran kartında soğutma kalitesi A sınıfı bir modele geçilecek.

Kasa detayını dikkate alacağım.
Peki kartımı satıp alabileceğim kartlar neler olabilir ?

Bütçene bağlı o artık. Ama mevcut işlemcine bakınca en ideali RTX 3060 ile RX 6600 XT olur gibi geliyor daha fazlası 1080P'de üzebilir.
Peki 3060 mı yoksa rx6600 xt mi.
Ve hangisi ise hangi modeli ?
Bütçene bağlı o artık. Ama mevcut işlemcine bakınca en ideali RTX 3060 ile RX 6600 XT olur gibi geliyor daha fazlası 1080P'de üzebilir.
1080p de üzebilir derken ?
Yani imkanın olsa dahi gidip 3070 alsan da işlemcin besleyemeceği için darboğaz yapacak manasında mı ?

@republic1987 evet darboğaz anlamında. Piyasada çok fazla model var onu almak istediğin zaman bütçene göre yazıp sorabilirsin, stoklar ve fiyatlar devamlı değişebiliyor. Ben Sapphire Pulse 6600 XT kullanıyorum örneğin en ağır oyunlarda bile 70 dereceyi geçmiyor bu kart. Kasam da 3+1 fan dizdiğim Corsair 270R modeli.

Demek istiyorum ki kartımı satsam ve oradan gelecek para ile alabileceğim en iyi kart modeli nedir ?
Yani en fazla üstüne 1.000-1.500 tl daha ekleyebilirim.
Ve ne önerirsiniz ?
KARTIM : Gigabyte Rtx 2060 Windforce

Senin kasana fırsatını bulduğum da yönleneceğim inşaallah.
Çok teşekkür ediyorum

Senin kasana fırsatını bulduğum da yönleneceğim inşaallah.
Çok teşekkür ediyorum

Benim kasam 4-5 yaşında ve o kadar da iyi değil. Ben sana iyi ve soğutmaya gerçekten yardım edecek kasa modelleri yazmıştım o mesajımda. Onlara bakarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…