Gigabyte Windforce RTX 2060 yük altında 83 dereceye ulaşıyor

ntlkd

Centipat
RAM
16 gb kingston
Ekran kartı
Gigabyte Rtx 2060
Anakart
Gigabyte h510mh
İşlemci
İntel İ3 10100f
Herkese merhaba.
Gigabyte Windforce RTX 2060 ekran kartım yük altında iken 83 dereceleri görüyor.
Kasam thermalteke H330 tg.
Önde ve arkada olmak üzere 120 mm 2 tane fan bulunmakta. Kasamın temperli camını çıkarıp test ettiğimde'de sonuç değişmedi sadece daha geç ısındı.

Fan kaça çıkıyor? %100 mü?

Fan 1400 rpm civarında çalışıyor
Yani %kaç ben ezbere bilmiyorum eğer düşükse afterburnerdan fan eğrisi oluşturun.

Olmazsa yapabiliyorsanız termal macun yenileyebilirsiniz. Ancak çok etki edeceğini sanmıyorum çünkü Windforce ekran kartları kronik sorunlu. Soğutması berbat. Ekran kartı konusunda Gigabyte'dan uzak durulması gerektiğini düşünüyorum. Bu sorunu yaşayan ilk kişi değilsiniz. Ben de yaşıyorum ve sürekli Gigabyte ekran kartı ısınıyor konularını görüyorum. 80 derece üstü yüksek, 85 dereceden sonra çok yüksek ve tehlikeli sıcaklıklar demek. En basit çözüm olarak undervolt öneririm. 10 derece kadar düşürüyor.

Son düzenleme:
Fan hızı %92 civarında.Peki undervolt yapmak garantiyi bozarmı.

Teşekkürler biraz bakayım nasıl yapıldığına sonra denerim.
Tamamdır. Keşke yardımcı olabilsem ama undervolt sistemden sisteme, karttan karta değişiyor. Sizin deneyip doğru ayarı bulmanız lazım. Yine de çok zorlanırsanız yardımcı olmayı denerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…