Gigabyte Z170-hd3 ve Core i5 6500 Sistem

cift bios var zaten anakartta bozulsa bile diğerine gecilir . ayrıca bios yedeklemesi de yapilabiliniyor sizin paranız cıkısmasa siz napardınız ? h110 anakart alıp i5 6500 kullanıp devam ederdim dersiniz ama neden i5 6600 k performansı almayalım ki arasında gercekten büyük bi fark var.

Anakart bozulmazda işlemci bozulursa napacaksın ikinci çekirdeğe mi geçeceksin? En mantıklısı benim dediğim Z170 almayacak B150 veya H170 serisi bir kart alacak, soğutucuyu çıkarıp işlemciyi 6600 yapacak arkadaş zaten overclock yapmayı bilmiyor. Bide çarpan kilidi kapalı işlemciye overclock yaptırtmaya çalışıyorsun çok amatörce. Sistemde o kadar hata var 1060 yerinre 970 koyulmuş onu uyarmıyorsunda kapalı olsada overclock yapılır diyorsun. 4 yıl öncede yapılıyordu kapalı işlemciye overclock.

Cift BIOS var zaten anakartta, bozulsa bile diğerine gecilir. Ayrıca BIOS yedeklemesi de yapilabiliyor, sizin paranız cıkısmasa siz ne yapardınız? H110 anakart alıp i5 6500 kullanıp devam ederdim dersiniz ama neden i5 6600K performansı almayalım ki? Arasında gercekten büyük bir fark var.
Al yak kardeşim kolay.
Anakart bozulmaz da işlemci bozulursa ne yapacaksın ikinci çekirdeğe mi geçeceksin? En mantıklısı benim dediğim Z170 almayacak B150 veya H170 serisi bir kart alacak, soğutucuyu çıkarıp işlemciyi 6600 yapacak arkadaş zaten overclock yapmayı bilmiyor. Bir de çarpan kilidi kapalı işlemciye overclock yaptırtmaya çalışıyorsun çok amatörce. Sistemde o kadar hata var 1060 yerine 970 koyulmuş, onu uyarmıyorsun da kapalı olsa da overclock yapılır diyorsun. 4 yıl önce de yapılıyordu kapalı işlemciye overclock.
Bazen anlatamazsın işte....

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart bozulmazda işlemci bozulursa napacaksın ikinci çekirdeğe mi geçeceksin? En mantıklısı benim dediğim Z170 almayacak B150 veya H170 serisi bir kart alacak, soğutucuyu çıkarıp işlemciyi 6600 yapacak arkadaş zaten overclock yapmayı bilmiyor. Bide çarpan kilidi kapalı işlemciye overclock yaptırtmaya çalışıyorsun çok amatörce. Sistemde o kadar hata var 1060 yerinre 970 koyulmuş onu uyarmıyorsunda kapalı olsada overclock yapılır diyorsun. 4 yıl öncede yapılıyordu kapalı işlemciye overclock.

İşlemcinin ısınmadıkça kolay kolay bozulmayacagini sen de ben de cok iyi biliyoruz. Overclock yapmayı bilmiyor demişiniz de dünyayı yeniden mi kesfedecek arkadas videoları izlemesi yeter dikkat edilcek yer işlemciye verecegi voltaj+blck verdigi rakam kadar RAM'i optimize etmesi örnek 2133'se RAM onu 2133'e cekmek.

İşlemcinin ısınmadıkça kolay kolay bozulmayacagini sen de ben de cok iyi biliyoruz. Overclock yapmayı bilmiyor demişiniz de dünyayı yeniden mi kesfedecek arkadas videoları izlemesi yeter dikkat edilcek yer işlemciye verecegi voltaj+blck verdigi rakam kadar RAM'i optimize etmesi örnek 2133'se RAM onu 2133'e cekmek.

İslemcinin batch kodu var. Ayni modelde ayni islemci ayni orantida OC yapilamaz. Biraz sans da gerekli. Bir anda OC yapilamaz, yavas yavas arttirilir. Bunlari bu isin gercekten tekniginden anlayan adamlar saglam yapabilir. Ben de yapamam. Sen git 750 lira mis gibi islemciye para ver, 800 MHz arttiracagim diye garanti disi birak, bozma tehlikesini goze al, sistem sacmalasin sonra git yeni islemci al daha pahaliya gelsin. Degmez..

Non K overclock niyetlenen ben olsam i3 6100 z170-hd3 freezer i32 alır işlemcinin limitini zorlardım. Sıvı soğutma ve i5 almak Non K overclock mantığına aykırı. Çünkü zorlasan nerdeyse aynı paraya İ7 6700 H110M alınabilir.
Sizin dediğiniz de mantıklı, Intel i3 6100 overclock etmekte gayet basarılı ancak 2K'da yogun işlemci kullanan oyunlarda minimum FPS epey düsüyor. Onu da göz ardı edemeyiz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Intel i7 + H110 kombininde 150-200 TL zarar var, yine de her zaman az paraya cok performans tercihimdir.

Ben arkadaşı Türkçe kurallarına uymadığı gerekçesiyle raporladım daha fazla tartışmaya girmiyorum iyi geceler.
Arkadaş olmaz olmaz diyen insanlardan araştırma gereği bile düşünmezler. Başlarında çoban nereye giderse oraya gider. Benim gibi insanlar tabuları yıkmak için var, her zaman da olur.:kalp:

Düşük bütçede İ3 6100 ile overclock yapan kişi 2K çözünürlüğü düşünmez bile böyle monitör hediye gelse yolda bedava bulsa bile bu sistemle kullanmaz gider satar.
Elinde vardır, belki hediye geldi, satması mı lazım? 2K'da oynamak da ayrı bir zevktir bence.

Arkadaş olmaz olmaz diyen insanlardan araştırma gereği bile düşünmezler. Başlarında çoban nereye giderse oraya gider. Benim gibi insanlar tabuları yıkmak için var, her zaman da olur.:kalp:

Elinde vardır, belki hediye geldi, satması mı lazım? 2K'da oynamak da ayrı bir zevktir bence.

Ya sen ne diyorsun? Tabuymuş da mabuymuş Intel'in anakart üreticilerine Non K overclock için güncelledikleri BIOS'u piyasadan çektiğinden haberin yok. Sana Intel i5 6500 ve Z170A versem beceremezsin bile, boş konuşuyorsun.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı