Çözüm Gigabyte Z170X Gaming 7 Q Code "C1" Hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Psikolog
Profil Kapağı
1524498912
Merhaba arkadaşlar,

İnternette araştırdığınızda insanların kesin net bir çözüm ile gelemediği sorunlardan birisi olan "C1" hata kodunu ben de çözdüğümü sanmışken aslında işlemciyi çıkarıp takmanın hiçbir işe yaramadığını fark ettim. Bahsi geçen konu aşağıdadır.

Dün yine aynı hata kodunu aldıktan sonra belleklerden kaynaklandığına emin olduğum için bellek değerlerine bakmak istedim. Değinmeden geçmeyeyim, bilgisayar iki bellek takılı iken boot olmuyordu fakat tek bellek ile sorun yoktu.

Her iki bellekle bilgisayarı boot ettikten sonra değerlerini kontrol ettiğimde değerlerinin farklı olduğunu gördüm, her ne kadar aynı model bellekler olsa da birinin üreticisi Micron diğeri ise Hynix idi.

Sorunu da önce bir belleği taktıktan sonra XMP açarak çözdüm. XMP açtıktan sonra hiçbir şekilde BIOS sıfırlamadan diğer belleği de takarak bilgisayar boot oldu.

XMP muhtemelen iki belleğin de frekanslarını birbirine eşitlediği için bilgisayar sorunsuz bir şekilde boot oldu.

RAM modülleri direkt işlemciye bağlı olduğundan işlemciyi çıkarıp takmak geçici bir çözüm olmuş gibi.

Her iki bellekle bilgisayarı boot ettikten sonra değerlerini kontrol ettiğimde değerlerinin farklı olduğunu gördüm, her ne kadar aynı model bellekler olsa da birinin üreticisi Micron diğeri ise Hynix idi.
Bu yüzden Dual kit öneriyoruz çoğunlukla. Her ne kadar aynı ürün olsa da araya en ufak zaman girince üretim bandında olan çipler değişebiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı