Gigabyte Z170X-Gaming 7 Yosemite Kurma

Alican Genc

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. 1 Hafta önce topladığım sistemime Yosemite kurmak istiyorum fakat bir türlü beceremedim. Sitenizdeki yönergeleri takip edip uygulamama rağmen bir türlü USB'den Boot edemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Sistem:

Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB

GIGABYTE Z170X-Gaming 7 Intel Anakart

Kingston 32GB HyperX FURY DDR4 Ram

Samsung 500GB 850 EVO SATA 3.0

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer özel bir nedeni yoksa sistemin Sierra için daha uygun.
MacOS Sierra Güncel Kurulum İmajı

Müzik Prodüksiyon işinde kullanacağım için, kullandığım plug-in ve müzik programları yosemite ile uyumlu 32 bit plug-in'ler. Bir de kullandığımız programlarla en stabil çalışan sistem Yosemite.

Boot olayını halletim fakat, şu anda "this version of mac os x is not supported on this platform" hatası alıyorum. Smbios'tan Diğer Mac version'larını denediğimde, bu hatayı almıyorum, kuruluma gireceği sırada Siyah ekran geliyor ve makina restart ediyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Kurulumda hangi bootloader kullanıyorsun? Chimera / Clover? Chiemra ile kurulum yapıyorsan buna desteğimiz yok. BIOS ayarlarını doğru bir şekilde yapılandırdın mı? UEFI yerine Legacy boot ile denedin mi? kapanmadan önce ekranda herhangi bir hata satırı var mı? Varsa resim çekip paylaş.

Kurulumda hangi bootloader kullanıyorsun? Chimera / Clover? Chiemra ile kurulum yapıyorsan buna desteğimiz yok. BIOS ayarlarını doğru bir şekilde yapılandırdın mı? UEFI yerine Legacy boot ile denedin mi? kapanmadan önce ekranda herhangi bir hata satırı var mı? Varsa resim çekip paylaş.

Kurulumda Clover Bootloader'ı kullanıyorum. Bios ayarlarını doğru şekilde yapılandırdım rehberi takip ederek. UEFI ve Legacy bootu ayrı ayrı denedim.

Kapanmadan aldığım hata satırı Mac-65ce76090165799a

Hata desteklenmeyen platform ile ilgili olabilir. Macpro 3,1 kimliği ile dene. Ayriyeten başka bir USB'ye https://db.tt/Hlg0EBcc dosyaları kopyala. Bunun uzerinden boot edip kurulumu dene. Ayrıca sorun Yosemite ile ilgili'de olabilir. Bu yüzden güncel sürüm ile de denemelisin.

Son düzenleme:
Hata desteklenmeyen platform ile ilgili olabilir. Macpro 3,1 kimliği ile dene. Ayriyeten başka bir USB'ye https://db.tt/Hlg0EBcc dosyaları kopyala. Bunun uzerinden boot edip kurulumu dene. Ayrıca sorun Yosemite İle ilgili'de olabilir. Bu yüzden güncel sürüm İle de denemelisin.

Macpro 3,1 ile de denedim olmadı. Sanırım Skylake işlemciler Yosemite'yi desteklemiyor. El Capitan ile deneme yapacağım birazdan. Bakalım sonuç ne olacak. Teşekkür ederim tekrar

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı