Gigabyte Z390 AORUS Windows 10 Kurulumu Yapınca Windows Açılmıyor

keremackl

Decapat
Merhaba, yeni PC topladım ve Samsung 970 Evo M2 SSD'ye Windows'u kurdum fakat Windows simgesini göremeden beni BIOS'a atıyor , veya siyah ekranda kalıyor. BIOS güncellemesini yaptım. Anakartım Gigabyte Z390 Aorus Master. UEFI kurulumu yaptım, M2 SDD'yi GPT formatına da çevirdim komutlarla fakat Windows açılmıyor. Yardım ederseniz sevinirim, teşekkür ederim.

BIOS'a gir ve optimize defaults yap kaydet, boot önceliğinde SSD'yi ilk sıraya al ve kaydet.
Hepsini yaptım hocam ediklerinizin fakat olmuyor. Anakartı sıfırladım manuel olarak tekrardan olmadı. M2 PCI slotlarını değiştirdim, HDD çıkardım, başka Windows denedim, başlangıç onarmaları yaptım fakat olmuyor. Çözümü ne olabilir başka? Bir bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgim var. Sistemde SSD var diyorsun sonra HDD'yi denedin diyorsun ? Hem SSD hemde HDD mi var ? BIOS bölümünden resim paylaşın.
Birde rehbere göre Windows kurulumu yapıyorsundur umarım ? Temiz kurulum olarak ?

Bilgim var. Sistemde SSD var diyorsun sonra HDD'yi denedin diyorsun ? Hem SSD hemde HDD'mi var ? BIOS bölümünden resim paylaşın.
Birde rehbere göre Windows kurulumu yapıyorsundur umarım ? Temiz kurulum olarak ?

Hem M.2 SSD , hem de HDD var. Orada demek istediğim HDD'yi çıkarıp da denedim sadece SSD olarak gene olmadı. Kurulumu temiz yapıyorum daha önce onlarca defa format attım böyle bi problemle karşılaşmadım. SSD'de problem var sanırım.

Bilgim var. Sistemde SSD var diyorsun sonra HDD'yi denedin diyorsun ? Hem SSD hemde HDD'mi var ? BIOS bölümünden resim paylaşın.
Windows'a hiçbir şekilde geçmiyor. Direkt olarak BIOS'a atıyor.

BIOS'u güncelleyin.
Sonrasında kurulum yapmadan önce diski temizleyin: Diskpart İle Sabit Disk Nasıl Silinir? - Technopat
Malesef tekrardan ayni yere atıyor. İşlemlerin hepsini uyguladım. BIOS güncel. Boot options'tan SSD'yi ilk sıraya aldım fakat windows logosu gelmeden boot menüsüne atıyor. Boot menüsünden tekrardan girmeyi denedim yine olmadı. Geri iade edicem. Denemediğim işlem kalmadı dediklerinizi daha öncede yapmıştım tekrar yaptım olmadı.

1557131014885145103808.jpg
15571310350211474854208.jpg
15571311417621501834032.jpg

İlk sıraya almanız gereken şey SSD değil Windows Boot Manager olmalı. Ayrıca hangi Windows 10 sürümünü kuruyorsunuz?
İlk sıraya boot manager'ıda aldım fakat yine aynı şey oluyor. Windows 10 pro fakat modifiyeli olandan. Bügün sizin önerdiğiniz windowsu indiricem. Bir de onunla deneyeceğim.

Modifiye edilmiş Windows kurmayın. Görünen o ki Windows Boot Manager girdisi oluşmamış bile.
  • BIOS'u varsayılan ayarlara alın.
  • Sabit diskin SATA kablosunu sökün.
  • Diskpart ile diski temizleyin.
  • 1903'ü kurun.
Sorun düzelmeli.

Düzelmez ise Windows 10'u HDD'ye kurun. Sistem bu defa boot ederse Samsung Magician kurun ve SSD'nize Firmware güncellemesi yapın.

Samsung 970 EVO Plus'ta boot etmeyi engelleyen bir Firmware sorunu var deniliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı