Gigabyte Z490 5 kez kısa bip sesi çıkartıyor

Peanut35

Kilopat
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
123
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
  • Gigabyte Z490 Aorus Elite AC.
  • Intel i5 10600KF.
  • GTX 970 EVGA ekran kartı.
  • Tteam 16 GB 3200 MHz RAM.
  • Corsair 650 watt 80+ güç kaynağı.
Merhaba dostlar, ben daha önce BIOS F22'ye geçince beş kez kısa beep sesi geliyor ve açılmıyordu PC. Sonra Backup BIOS ile F6C BIOS sürümüne geçince açıldı PC sorunsuzca.

Ardından bilgisayarı gözlemledim; saçma sapan hatalar, fanların düzensiz çalışması vs. vs. Gigabyte'nin sitesinden de F22 BIOS sürümünün kaldırıldığını ve sadece bir önceki sürüm olan F21'in durduğunu gördüm. Acaba dedim benim indirdiğim sürüm hatalı bir sürümdü ve o yüzden mi açılmadı PC.

Dün gece yine baktım F22 sürümü tekrar gelmiş siteye, güncelleyeyim dedim bu saçma hatalar geçsin diyerekten. F21 sürümü olan bir önceki sürümü yükleyeyim dedim bilgisayarım yine açılmadı. Sonra ben de denerken neden en güncel sürümü denemeyeyim tekrar diyerek Backup BIOS'tan F22'ye güncelledim ve yine açılışta 5 beep sesi geliyor fakat normal bir şekilde açılıyor PC.

Anakart üzerinde işlemci soketinin sol çaprazında işlemci güç pinin 6 pin şekilde bağlı fakat 12 pin giriş yeri var acaba gücü mü az geliyor? Daha önceki açılmayışında serivisi arayıp sordum böyle böyle oldu diye, ekran kartınız eski bir kart işlemcide de görüntü işlemcisi olmadığı için görüntü vermiyor, güncel BIOS'lar desteklemiyor demişti.

Eski sürüm BIOS işimi çözdü ama şu an yine 5 beep sesi var yine kısa kısa. Eski BIOS sürümü yüklüyken herhangi bir sorun yoktu, bir kez beep edip açılıyordu PC. Yeni sürümde böyle oldu, acaba sorun ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
 
Anakart üzerinde işlemci soketinin sol çaprazında işlemci güç pinin 6 pin şekilde bağlı fakat 12 pin giriş yeri var acaba gücü mü az geliyor?
8+4 girişe 6+2 pinli kablonun 6 pinini mi taktın?
 
hocam işlemci hatası diyor ama herşey sorunsuz çalışıyor.
8+4 girişe 6+2 pinli kablonun 6 pinini mi taktın?
8+4 girişmiş pardon 8 pin takılı sadece 4 pinlik kısım boş
UP
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…