Gigafiber nedir?

13 veriyor TurkNet size bu linkten bir daha adresinizi girip fotoğrafını atabilir misiniz? Bazen Yapa'dan ucuza internet vermek için TurkNet VDSL yokmuş gibi göstertiyor.
Allahallah kafam karıştı.

Dosya Ekleri

• 1612946579053.png
    1612946579053.png
    20 KB · Görüntüleme: 298
Türk Telekom'dan 100 TL'ye 24 Download, 6 Upload alıyorum, adamlara bakın bir de.

Eki Görüntüle 873143

Böyle bir şey gerçek mi?
Benim merak ettiğim bir şey var hocam şimdi bizim apartman olarak kutumuz yok 16 daire mevcut koskocaman bina yandaki 10 dairelik binanın kutusundan net çekiyoruz altyapı olarak 65'e kadar vdsl destekleniyor yazıyor da ben evde millenicomun 35 ini kullanıyorum pc de 33 falan veriyor şimdi biz apartmanca kutu takılmasını istiyoruz ankastre kutusu bunu takarlarsa herhangi bir gelişme sağlayabilir miyiz acaba ya da ne yapmamız gerekiyor acaba ?

Allahallah kafam karıştı.

Dediğim gibi gene TurkNet dolandırmak için müşteri arıyor(TurkNet öven arkadaşlar bunları da bilse görse keşke). Size önerim şu an benim de kullandığım NetSpeed 75'lik paketi 94 TL referans kodu girerseniz 12 ay 5 TL indirim var siz 75 Mbps'yi anca alırsınız zaten sabit bir şekilde istiyorsanız tam size göre bir paket. Veya Millenicom'da bir alternatif oradada 100 Mbps paketini tercih edebilirsiniz onda da gene sağlıklı bir internetinizin olması için 70-75 Mbps hız alabilirsiniz. Tercih sizin aklınıza takılan bir soru olursa sorabilirsiniz.

Dediğim gibi gene TurkNet dolandırmak için müşteri arıyor(TurkNet öven arkadaşlar bunları da bilse görse keşke). Size önerim şu an benim de kullandığım NetSpeed 75'lik paketi 94 TL referans kodu girerseniz 12 ay 5 TL indirim var siz 75 Mbps'yi anca alırsınız zaten sabit bir şekilde istiyorsanız tam size göre bir paket. Veya Millenicom'da bir alternatif oradada 100 Mbps paketini tercih edebilirsiniz onda da gene sağlıklı bir internetinizin olması için 70-75 Mbps hız alabilirsiniz. Tercih sizin aklınıza takılan bir soru olursa sorabilirsiniz.

Hocam ben 100 MB dowload 50 MB Upload'a şaşırdım yani Millenicom'da da müşteri hizmetleri sıkıntısı varmış.

Hocam ben 100 MB dowload 50 MB Upload'a şaşırdım yani Millenicom'da da müşteri hizmetleri sıkıntısı varmış.

Müşteri hizmetleri olarak NetSpeed'de bir sıkıntı görmedim şimdiye kadar. 50 upload mı nereden çıkardınız onu anlayamadım nerede yazıyor 50 upload alabileceğiniz? Şöyle söyleyeyim genelde paketler 35 down 6 upload olur ya da 75-100 down 8 upload bunlar VDSL'ler için genel paketlerdir ama farklılık gösterebilir. Atıyorum 100 Mbps download alıyorsunuz(siz alamazsınız maksimum 88 alabiliyor gözüküyor zaten anca alsanız alsanız 75-80) bunu indirme hızı olarak megabayt olarak baktığımızda ortalama 100/8=12,5 megabayt saniyede indirme hızı alırsınız. Mbps saniyede kaç megabayt indirme yapabildiğini gösteren değer değildir.

Müşteri hizmetleri olarak NetSpeed'de bir sıkıntı görmedim şimdiye kadar. 50 upload mı nereden çıkardınız onu anlayamadım nerede yazıyor 50 upload alabileceğiniz? Şöyle söyleyeyim genelde paketler 35 down 6 upload olur ya da 75-100 down 8 upload bunlar VDSL'ler için genel paketlerdir ama farklılık gösterebilir. Atıyorum 100 Mbps download alıyorsunuz(siz alamazsınız maksimum 88 alabiliyor gözüküyor zaten anca alsanız alsanız 75-80) bunu indirme hızı olarak megabayt olarak baktığımızda ortalama 100/8=12,5 megabayt saniyede indirme hızı alırsınız. Mbps saniyede kaç megabayt indirme yapabildiğini gösteren değer değildir.
Arkadaşın attığı ekte 50 MB update yazıyor.

Dosya Ekleri

• 1612954089874.png
    1612954089874.png
    162,5 KB · Görüntüleme: 267
Arkadaşın attığı ekte 50 MB Update yazıyor.

O attığı fotoğraf TurkNet'in özel olarak getirdiği fiber altyapısı fiber altyapıda verilen hız sıkıntısız alınır kayıp çok azdır o yüzden bu hızlar fiber için az bile kalıyor. Sizin altyapınız VDSL yani bir saha dolabı var bu dolaba kadar fiber oradan evinize kadar bakır kablo ile geliyor ve bu Telekom'a ait bir altyapı. Bunu farklı ISS'ler kiralıyor size böyle internet imkanı sunulabiliyor.

Altyapınız varsa Türknet'e laf atamazsınız. Altyapısı olan yerde hizmeti, fiyat-performansı en iyi olan firma.
Opera Anlık Görüntü_2021-02-13_014713_www.speedtest.net.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı