Gird: Autosport İnceleme

Arkadaş dün gece sabırsızlıkla beklediğim GRID: Autosport'un indirmesi bitti bende hemen yükleyip test etmek istedim. İlk önce menü geçişleri kariyer modu gerçekten çok dinamik ve modern geldi. Grid 2'deki gibi menüler gerçekten güzeldi. Daha sonra kariyer moduna başladım, buradaki karakter oluşturmadaki çeşitlilik Grid'den pek farklı değildi ama hâlâ hoşuma gidiyor.
Bir sonraki adıma ilk yarışa başladım, fakat yarışa başlamadan hemen önce grafikleri 1366*768 en yüksek Ultra ayarları alayım dedim. Herhangi bir fps düşüşü olmadı hatta 60 Fps nin altına düşmüyordu 64-65 civarı. Araç grafikleri, çarpışma dinamikleri ve çevre gibi ayrıntılar gerçekten kaliteli denilebilir hatta özellikle araç sesleri benim bu oyunda en çok hoşuma giden nokta diyebilirim. Gel gelelim oynanabilirlik ve Grid'in bu oyuna eklediği "Kokpit Kamerasına". Kokpit kamerası tam bir facia diyebiliriz, içerisi sürekli bulanık ve göstergeler yok, zaten olsada görünmediklerinden ve işlemediklerinden bir şey anlayamazsınız.
İlk önce iyimser yaklaşmak istedim "Herhalde bu araçtan kaynaklanıyor" dedim. Fakat internetten izlediğim diğer videolarda aynı saçmalık vardı. Bunu es geçtim, benim oynarken en çok zevk aldığım kokpit kamerası sınıfta kaldı. Daha sonra Grid 2'den aklımda kalan heyecanlı ancak biraz savruk fakat genede hoşuma giden kullanılabilirlik aklıma geldi ve hemen bu denemek istedim. Fakat buda tam bir fiyaskoydu aracı içerden kullanırken direksiyon birden 90c sağa ve sola dönüyor sinir bozucu savurmalar yapıyor, hatta hızlandığınızda bile direk haraketleri gene çok hızlı oluyor. Bu açıdan da Grid autosport hoşuma gitmedi fakat beni asıl yıkan şey araç hızlandığında hiç bir değişikliğin olmamasıydı, şöyle ki araç hızlandığında 220 ile giderken hiç bir şey fark etmiyorsunuz sadece göstergede bir değişiklik oluyor ve hızlı gittiğinizi viraja geldiğinizde fark ediyorsunuz, yani ne zaman fren yapıp ne kadar yavaşlıyacağınızı anlayamıyorsunuz.
Sonuç olarak çok fazla noktaya değinmemiş olsamda bunlar benim ilk izlenimlerim ve gerçekten berbattı, bu oyuna para verip "deneyenlere" üzülüyorum. Eğer oyunu merak ederseniz bir kaç saat içinde indirir denersiniz fakat eminim ki HDD'niz de yer kaplamasını bile istemeden silersiniz. Bence pist yarışı olarak "PC" platformunda Shift 2 hâlâ lider denilebilir, hatta ikisini kıyaslamaya bile gerek yok ama genede Shift 2'de neler olduğunu da yazayım.
Mesela Shift 2'de kısa ir süre içinde oyuna ve arabaya alışıp, kendinizi bu atmosfer içerisinde kaybediyorsunuz. Özellikle Kokpit kamerası oyuna tadını veren noktalardan birisi. Kokpit kamerasında oyun daha bir heyecanlı ve hareketli oluyor. Hele ki yol yardımlarını en aza indirgediğinizde araç size daha sert fakat çok daha zevkli bir sürüş veriyor. Grafiklerine ise birşey demiyeceğim zaten araçta ve dışında ki mekanda kaplamalar, dokular 2-3 sene önce çıkmış olmasına rağmen gerçekten çok kaliteli.
Bence Shift 2'den bu kadar kesit yeter, Grid Autosport ise CodeMasters tarafından hazrılanan bir fiyaskoydu, aynı direksiyon hakimiyeti ve hızlanma "efektsizliği" Dirt 3'de de vardı bu yüzden de sıkıcı oluyordu. Kararı bence gene de siz verin fakat oyuna harcadğınız zaman ve emeğin hiç bir eğlence vermiyeceğini söylebilirim genede.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı