Girişimcilik

AnormalBey

Hectopat
Katılım
11 Ağustos 2018
Mesajlar
60
Lise 2 öğrencisiyim. İzlediğim birkaç konuşma ve içimdeki bir şeyleri başarıp bir yerlere gelme isteğim beni bir sorun bulup bu soruna çözüm üretmeye yönlendirdi. Aklımda bir kaç proje ve genel sorunlar var fakat hepsi uçuk kaçık şeyler. Daha fazla çözümü mümkün olan sorun bulmam gerekiyor sanırım. Nereden biliriz belki de geleceğin Elon Musk'ı biz oluruz? Yardımlarınızı bekliyorum, sadece yardım değil görüş de bildirin. Teşekkürler. İyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elon Musk gibi olmak istiyorsan Paypal'ın kurucu ortağı olman gerek. :D
Yani demem o ki, girişim için sermaye gerek ki bu ülkemizin en büyük sorunu.
 
382701

Bende düşünüyorum böyle şeyler arada :D
 
Ufakta olsa bir sermayen olması lazım. En önemli kısım bu zaten, fikir olarak da yapılmamış bir şey yapmaya çalışmaktansa, rekabetin daha az olduğu alanlara bakabilirsin, mesela ülkemizde bir sektörde açık var mı ? bunları araştır. Okuldan mühendis bir arkadaşım, sermayesi vardı ve Yemek sepeti gibi olan, Tatlı sepeti isimli bir firma kurdu. "Neden sadece bütün tatlıcıların toplandığı ve tatlı yemek isteyenlerin bakabileceği bir yer olmasın ? " diye düşünerek harekete geçti. Tutar veya tutmaz orası ayrı mesele. Zaten yapılan girişimlerin bir çoğu hayal kırıklığına uğrar. Önemli olan, devam etmektir.
 
Yakın zamanda hamburgerci açma gibi bir planımız var. Bence en önemli olay alanında başarılı olmak tabii para da lazım.
 
Şöyle söyleyeyim tam olarak bir şeye ihtiyacım yok yani aradığım bir mesele yok ama içimde bahsettim o dürtü hep var. Sermaye konusuna gelince bahsettiğiniz gibi ciddi bir sorun fakat fikirden sonra illaki çözülür diye umut ediyorum. Sanırım ihtiyacım olan şey fikir üretmekte bana yardımcı olacak şeyler...
 
Ufakta olsa bir sermayen olması lazım. En önemli kısım bu zaten, fikir olarak da yapılmamış bir şey yapmaya çalışmaktansa, rekabetin daha az olduğu alanlara bakabilirsin, mesela ülkemizde bir sektörde açık var mı? Bunları araştır. Okuldan mühendis bir arkadaşım, sermayesi vardı ve yemek sepeti gibi olan, tatlı sepeti isimli bir firma kurdu. "neden sadece bütün tatlıcıların toplandığı ve tatlı yemek isteyenlerin bakabileceği bir yer olmasın? " diye düşünerek harekete geçti. Tutar veya tutmaz orası ayrı mesele. Zaten yapılan girişimlerin birçoğu hayal kırıklığına uğrar. Önemli olan, devam etmektir.

Sermaye konusuna gelince atölye içerisinde tüm malzemelerimiz var ama extra gerekirse de takviye edebilecek durumum var şu an için mesela en basitinden bir kapı tutamak kolu maliyeti 1 TL satışı 10 TL bu tarz seri satabileceğim şeyler düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı