Çözüldü Gitar kaydederken oluşan ton farkı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Firehorse MK II

Megapat
Katılım
8 Ekim 2016
Mesajlar
5.782
Makaleler
1
Çözümler
38
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet arkadaşlar, yine bambaşka bir dert ile karşınızdayım. Amfinin kulaklık çıkışını sistemin mikrofon jakına bağlayıp kaydederken amfiden çıkandan daha kötü geliyor ses. Ne yapacağımı şaşırdım, var mıdır fikri olan?

G3Xn + MG15CFX, Audacity ile kaydediyorum.
 
Çözüm
Bence de en temizi o olacaktır. Ben de almayı düşünüyorum, başka türlü olmayacak çünkü. Kendi kendimize çalıp duruyoruz.
Kayıt konusunda pek bilgim yok, yaptığınızı da pek anlayamadım zaten. Kulaklık kısmını mikrofona bağladınız, doğru mu? Ses çıkışı veren jackı, nasıl ses alan bir ekipmana bağladınız, anlayamadım mesela.

Ama bildiğim kadarıyla mikrofonu sisteme takıp öyle amfiye tutmak daha iyi oluyordu. Processörün ayarlarından da olabilir, direkt amfinin kendi sesini mikrofonlamayı dener misiniz bir de? Ayrıca nasıl bir ton farkından bahsediyoruz burada?
 
Hocam kayıt mantığım şu, amfinin ses veren jakını bilgisayarın mikrofon girişine bağlayınca sanal mikrofon oldu. Ton farkından kastım daha tiz, daha kalitesiz bir ses geliyor amfinin verdiğine göre.

Mikrofon kullanmıyorum.
 
Anladım. Kıyıdan, köşeden kaçak bir yol bulmuşsunuz gibi geldi bana :) Sebebi bu olabilir, hiç duymadım bu yöntemi çünkü.

Ya da hoparlörlerinizden de kaynaklanıyor olabilir. Amfiniz oldukça güzel ve güçlü bir amfi. Sisteminizde kullandığınız hoparlörler o kadar büyük ve güçlü olamaz, bu yüzden ses farkı normal sanıyorum.

Yaptığınız yöntem ilgimi çekti ama, az sonra ben de denemeyi düşünüyorum :D
 
Mesela telefonla kayıt ediyorum, pena sesi çok geliyor. Mono kayıtta amfiyi aynı mantıkla telefona bağlıyorum, ses boğuk ve eski kayıt tarzında geliyor. Stereo kayıtta harici mikrofon çalışmıyor, pena sesini önlemenin yolu yok mu?
 
Sesin çok yüksek olması lazım sanıyorum. Ben de birkaç kere telefonla kayıt almaya çalıştım, pena sesi geldi genelde. Bir keresinde amfiden sesi köklemiştim, onda duyulmuyordu.
 
Bence de en temizi o olacaktır. Ben de almayı düşünüyorum, başka türlü olmayacak çünkü. Kendi kendimize çalıp duruyoruz.
 
Çözüm

Geri
Yukarı