Gitar kursu önerisi

berat inan

Femtopat
Daha fazla  
Sorum basit, işin müzik teorisi kısmına meraklıyım. İki farklı kurs ile konuştum ve haftalık 2 derslik grup derslerine mi katılmalıyım? Yoksa aylık 3 kere bireysel derslere mi katılmalıyım? Kararsız kaldım. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kursu aldığın yer çok önemli. Bazıları bayağı boş oluyor, sadece para tuzağı. Eğer işin teori kısmındaysan enstrüman çok fark etmez zaten. Düzgün bir hocan olsun yeter. Gitarı kendi kendine de öğrenebilirsin (gitardan kastım teknikler, gamlar, akorlar vb.) ama teori kısmını kendi kendine öğrenmek için bayağı bir zaman ayırman ve üstüne düşmen gerek. O yüzden bence hocan iyi olsun, kendin de zaman ayırıp öğren. Öyle ayda 3 gün gitmeyle falan olacak iş değil. Ne gitarı öğrenebilirsin ne de teoriyi. İş sende bitiyor ama hocan iyi olursa seni yönlendirir en azından. Kendin çalışırsın, gittiğin zaman da soruların olursa onları sorarsın. Zaten gitar tekniğinde de hoca sana sadece gösterebilir. Kendin çalışmazsan haftalarca belki aylarca olduğun yerde sayarsın. Zaman ayırmak lazım yani.

Kursu aldığın yer çok önemli. Bazıları bayağı boş oluyor, sadece para tuzağı. Eğer işin teori kısmındaysan enstrüman çok fark etmez zaten. Düzgün bir hocan olsun yeter. Gitarı kendi kendine de öğrenebilirsin (gitardan kastım teknikler, gamlar, akorlar vb.) Ama teori kısmını kendi kendine öğrenmek için bayağı bir zaman ayırman ve üstüne düşmen gerek. O yüzden bence hocan iyi olsun, kendin de zaman ayırıp öğren. Öyle ayda 3 gün gitmeyle falan olacak iş değil. Ne gitarı öğrenebilirsin ne de teoriyi. İş sende bitiyor ama hocan iyi olursa seni yönlendirir en azından. Kendin çalışırsın, gittiğin zaman da soruların olursa onları sorarsın. Zaten gitar tekniğinde de hoca sana sadece gösterebilir. Kendin çalışmazsan haftalarca belki aylarca olduğun yerde sayarsın. Zaman ayırmak lazım yani.

Ben 8 aydır gitarı kendim öğreniyorum, geçen okulun ilk günleri okulda gitar çaldığımda müzik hocam 8 ay için iyi geliştiğimi söylemişti. Sadece ritim çalışmadım solo ve arpej de çalıştım bare, slip gibi teknikleri de öğrendim ayda 3 gün sadece müzik teorisi ve biraz da tekniğimde yardımcı olması için gitmeyi düşünüyorum ve grup dersi veren hoca normalde müzik teorisi öğretmediklerini söylemişti. Söylediklerinden yola çıkarak grup dersi fikrinden vaz mı geçmeliyim? Bu arada gün içinde 3 saatten az çalışmamaya çalışıyorum.

Ben 8 aydır gitarı kendim öğreniyorum, geçen okulun ilk günleri okulda gitar çaldığımda müzik hocam 8 ay için iyi geliştiğimi söylemişti. Sadece ritim çalışmadım solo ve arpej de çalıştım bare, slip gibi teknikleri de öğrendim ayda 3 gün sadece müzik teorisi ve biraz da tekniğimde yardımcı olması için gitmeyi düşünüyorum ve grup dersi veren hoca normalde müzik teorisi öğretmediklerini söylemişti. Söylediklerinden yola çıkarak grup dersi fikrinden vaz mı geçmeliyim? Bu arada gün içinde 3 saatten az çalışmamaya çalışıyorum.
Evet, dediğin mantıklı. Ayda 3 gün gittiğin durumda hem teknik hem de teori çalışmak için vaktin olur. Soruların ya da takıldığın yerler/teknik olduğunda da o 3 günü değerlendirmiş olursun. Günde 3 saat gayet güzel. Ben yeni öğrendiğim zamanlar klasik gitardan çok hoşlanmadığım için o kadar çalışmıyordum ama elektroya geçtikten sonra günde 8 - 9 saat çalıştığım çok oldu. Hevesli olduğun enstrüman olunca çalışıyorsun yani.

Bu arada öğrenmeye klasikten başla muhabbeti de yine boş, para tuzağı bir muhabbet. Ne çalmak istiyorsan direkt ondan başlamak gerekiyor, vakit kaybetmeye gerek yok. Bizde insanlar yeni başlayacaklara klasikten başla diye yönlendirme yapar hep. Bilmeyince dinliyorsun işte ama öğrenince ne kadar gereksiz bir muhabbet olduğu ortaya çıkıyor. Alakaları yok birbirleriyle. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı