Gitar manyetik önerisi

ID Core´de aynı zamanda ses kartı mevcut değil midir? Şu an zaten başka şekilde bağlayacak donanıma sahip değilim; yani gitarın çivili jakını aux girişine dönüştürecek aparat yok. Ama dediğim gibi, prosesör ve kabin+kafa ile de denedim, seste bir tuhaflık olduğu orada da anlaşılıyor.

Bu hafta dönüştürücü alıp gitarı direkt aux girişine bağlayıp deneyeceğim bakalım. Sanmıyorım değişeceğini ama bir umut işte...

Hata burada. USB ile amfinizi PC den reamp yaparsınız. Bu ses kartı yerine geçmez.

Bu şekilde siz iki farkı amfiyi üst üste bindirmiş durumdasınız. Dolayısı ile THD denilen total harmonic distortion oluşuyor.

ID CORE zaten bir dijital modellemeli prossesör. Amfi tek başına yeterlidir gitar çalmanız için.
Eğer PC de Plug- in kullanacaksanız bir ses kartı ve monitör ihtiyacınız olacak.

O halde iş bir adet ses kartı almaya dönüştü sanırım. Bu ay kafa amfiye bir pedal daha almayı düşünüyordum ancak öncelikle ses kartına yatırım yapsam daha iyi olacak. Ama hala Youtube´da ID Core+VTS ile nasıl iyi ses alabildiklerini çözebilmiş değilim, bu da ayrı bir mevzu. Resmen tavşan deliği gibi bir durum, asla hiçbir şeyden emin olamıyorum, ancak deneye-yanıla öğreneceğiz :) Teşekkür ederim bu arada.

O halde iş bir adet ses kartı almaya dönüştü sanırım. Bu ay kafa amfiye bir pedal daha almayı düşünüyordum ancak öncelikle ses kartına yatırım yapsam daha iyi olacak. Ama hala Youtube´da ID Core+VTS ile nasıl iyi ses alabildiklerini çözebilmiş değilim, bu da ayrı bir mevzu. Resmen tavşan deliği gibi bir durum, asla hiçbir şeyden emin olamıyorum, ancak deneye-yanıla öğreneceğiz :) Teşekkür ederim bu arada.
Amfiniz zaten PC de kullanacağınız Plug-in in işini yapıyor. Gitar çalmak için paraları neden harcayacaksınız anlayamadım.

Amfiniz zaten PC de kullanacağınız Plug-in in işini yapıyor. Gitar çalmak için paraları neden harcayacaksınız anlayamadım.
Evet clean'den overdrive'a kadar 6 adet kanal, bunun yanında EQ reverb özellikleri vesaire mevcut. Ama asla VTS'lerdeki modellemelerin tadını alamıyorum. Eminim benim gibi birçok yeni başlayan heveslilerle karşılaşmışsınızdır.

Ama sevdiğiniz bir parçayı çalarken orijinal tona yakın bir sound aldığınızda yaşadığınız tatminkâr hissi ve alamadığınızdaki hayalkırıklığının da farkındasınız diye tahmin ediyorum. Ve evet, ID Core o işi yapmada yeterli olmuyor. Bir Vintage amfi veya kabin modellemesini bunda alamıyorum. Veya beklenilen distortion da sunta gibi geliyor. Sebebini ancak bu şekilde açıklayabilirim.

Ama sevdiğiniz bir parçayı çalarken orijinal tona yakın bir sound aldığınızda yaşadığınız tatminkâr hissi ve alamadığınızdaki hayalkırıklığının da farkındasınız diye tahmin ediyorum.

Bahsettiğiniz / çalmayı düşündüğünüz şarkının sahibi gitarist çalarken bile sizin albümde duyduğunuz ton çıkmıyor ki çaldığı amfiden.

Sizin duyduğunuz şey; gitar kaydından sonra mix masasında yapılan düzenlemeler ve bir çok müdahale sonrası oluşur.
Amfiniz her ne ise şarkıya uygun seviyede bir drive açar, EQ ile yakın bir netlik ayarı yapar, ihtiyaç varsa reverb/ delay eklersiniz. Bu iş böyledir. Gitar böyle çalınır. Elinizdeki amfi bunun için fazlası ile yeterli. Boşa masraf yapmayın.

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz / çalmayı düşündüğünüz şarkının sahibi gitarist çalarken bile sizin albümde duyduğunuz ton çıkmıyor ki çaldığı amfiden.

Sizin duyduğunuz şey; gitar kaydından sonra mix masasında yapılan düzenlemeler ve bir çok müdahale sonrası oluşur.
Amfiniz her ne ise şarkıya uygun seviyede bir drive açar, EQ ile yakın bir netlik ayarı yapar, ihtiyaç varsa reverb/ delay eklersiniz. Bu iş böyledir. Gitar böyle çalınır. Elinizdeki amfi bunun için fazlası ile yeterli. Boşa masraf yapmayın.
Farkındayım hocam, bir ton işlemden geçiyor stüdyo kayıtları; ben ondan bahsetmiyorum. ID CORE´un, lambalı bir amfiye wah pedalı ve bilimum gerekli ekipmanları girip Muster of Puppets çalmakla eş değer olabileceğini de söylemeyin lütfen. "Başlangıç için size yeter," derseniz bunu ben de kabul ederim. Ancak piyasadaki bunca efekt pedalları, amfiler, yüz bin liralık prosesörler boşuna yer etmiyor diye düşünüyorum. Keza sosyal platformda insanların nasıl sesler alabildiğini görüp heves eden, ancak elindeki ucuz malzemelerle hayal kırıklığı yaşayan milyonlar vardır.

Farkındayım hocam, bir ton işlemden geçiyor stüdyo kayıtları; ben ondan bahsetmiyorum. ID CORE´un, lambalı bir amfiye wah pedalı ve bilimum gerekli ekipmanları girip Muster of Puppets çalmakla eş değer olabileceğini de söylemeyin lütfen. "Başlangıç için size yeter," derseniz bunu ben de kabul ederim. Ancak piyasadaki bunca efekt pedalları, amfiler, yüz bin liralık prosesörler boşuna yer etmiyor diye düşünüyorum. Keza sosyal platformda insanların nasıl sesler alabildiğini görüp heves eden, ancak elindeki ucuz malzemelerle hayal kırıklığı yaşayan milyonlar vardır.
Fark etmez. O amfi çalmaya yeterlidir. Ayrıca öyle sürüyle pedal ekipman ihtiyacı yok şarkıda. Bir (Hi gian bir amfi, bir de booster) Nasıl tonlayacağınızı öğrenin. Ve en önemlisi çalımınızı geliştirin. Tonun %80 i sizin çalım kabiliyetinizdir.

Sürü ile amfi pedal prossesör? Evet ne yapacağınızı bildiğinizde faydalabilirsiniz. Şu anda sırası ve zamanı değil size. O pahalı ekipmanların hepsine sahip olsanız bile, şu an çıkaracağınız ton yukarıda paylaştığınız kayıttan çok daha iyi olmayacaktır. Gitar ve amfi kendi kendine çalmıyor.
Acle etmeyin ton mevzuları çok sonra...

Son düzenleme:
Fark etmez. O amfi çalmaya yeterlidir. Ayrıca öyle sürüyle pedal ekipman ihtiyacı yok şarkıda. Bir (Hi gian bir amfi, bir de booster) Nasıl tonlayacağınızı öğrenin. Ve en önemlisi çalımınızı geliştirin. Tonun %80'i sizin çalım kabiliyetinizdir.

Sürü ile amfi pedal prossesör? Evet ne yapacağınızı bildiğinizde faydalabilirsiniz. Şu anda sırası ve zamanı değil size. O pahalı ekipmanların hepsine sahip olsanız bile, şu an çıkaracağınız ton yukarıda paylaştığınız kayıttan çok daha iyi olmayacaktır. Gitar ve amfi kendi kendine çalmıyor.
Acle etmeyin ton mevzuları çok sonra...

Peki, hocam. Ses kartı öneriniz var mı, naçizane? Şimdilik VTS açıkken gürültü, çınlama, gecikme olmasın yeterli. Bir de ID Core'dan daha kalitesiz bir ses vermesin tabii, referans kulaklıkla çalarken... Eğer ses kartı benim ilacım ise, ileride 10-20 bin lirayı gözden çıkarıp Roland falan alırım ama ucuz bir öneriniz varsa sevinirim. Uporia UM2 almayı düşünüyordum ama biraz kararsız kaldım.

.
VTS açıkken gürültü, çınlama, gecikme olmasın yeterli.
Bu ses kartı sorunu / arızası / yetersizliği / kalitesizliği değil; sizin beceriniz / yetkinliğiniz / kabiliyetinizdir.

Sizin ilacınız zaten var. Daha iyi tonlar için daha iyi çalabiliyor olmak ve ekipman kullanmayı öğrenmeniz gerekiyor, o iş te; analog amfi ile elde edilebilecek bir deneyimdir. Dijital ile başlanmaz.

Ses kartının duyduğunuz sese, sesi güzelleştirmeye / iyi duyurmaya etkisi yoktur. İsterseniz 150.000 TL ye ses kartı alın; VST den aynı şeyi duyarsınız.
Elinizdeki ekipman buna fazlası ile yeterli. Boşa masraf yapmayın. Çalımınızı geliştirin.

Eğer sound ve gelişim adına bir tavsiye istiyorsanız; elinizdeki dijital amfiyi satıp; solidstate / hybrid bir amfi edinin.

Referans kulaklık bunun için aldıysanız boşa masraf olmuş. O kulaklıklar gitar çalmak için değildir. Çalımınıza, çıkardığınız sese hiç bir şey katmazlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı