Gitar manyetik önerisi

Gitar maalesef olduğum evde değil. Sınav haftasından sonra atabilirim :(
Amplitube ve Bias, hatta bilimum VTS´lerdeki cızırtı ve tuhaf gürültü bende de var. Hala çözemedim. Sanırım olay gitarın kendisinde. Bu mesajı görüp de çözebilen varsa cevap yazıp hiç olmazsa gelecek nesilleri faydalandırır :)

Amplitube ve Bias, hatta bilimum VTS´lerdeki cızırtı ve tuhaf gürültü bende de var. Hala çözemedim. Sanırım olay gitarın kendisinde. Bu mesajı görüp de çözebilen varsa cevap yazıp hiç olmazsa gelecek nesilleri faydalandırır :)
Ses kaydı paylaşırsanız duyduğumuzu yorumlayabiliriz. Genelde gitarda yeni olanlar; doğal gürültünün bir sorun olduğunu sanıyorlar.

Ses kaydı paylaşırsanız duyduğumuzu yorumlayabiliriz. Genelde gitarda yeni olanlar; doğal gürültünün bir sorun olduğunu sanıyorlar.
Yok hocam, gain´i kökleyince gelen doğal gürültü gibi değil. Çoğu presetlerde pes tonların birbirine girdiği bir durum. Çınlama ise daha rahatsız edici. Blackstar ID Core V4 ile bağlıyorum, gitar da Ibanez rg350. Bazen tertemiz ses alıyorum, bazen "öff" deyip bırakasım geliyor. Millet cayır cayır çalıyor çözemedim gitti.

Gitar telleri korozyonlu durumda, tel yükseliğinde -emin olamasam bile- tuhaflık söz konusu yani dış bükey uzanıyor. Bugün prosessörle deneyim derken yine iğrenç sesle karşılaştım. Akord yaparken tremoloya yakın humbucker manyetikte oynama olduğunu tespit ettim, üstündeki vidayı sıkıp biraz ortalayınca sanki biraz düzeldi. Ama hala emin değilim sorundan. Sonum luthier, ama ona durumu nasıl anlatıcam o da kafa karışıklığı. İyice obsesyon yaptım iyi ses almak için. İşin kötüsü, henüz 4 aydır çalıyorum.

Teldeki korozyon, saptaki deformasyon , manyetiğin pozisyonu seste gürültüye ya da cızırdamaya sebep olmaz.

Bahsettiğiniz durumu anlayabilmemiz için ses kaydı şart. Preset ile gitar çalıp kendiniz ayar yapmıyorsanız ya da yapmayı bilmiyorsanız bunlar olası. Ancak teknik bir sorun değildir.

Topraklama ya da cihaz sorunu ise; dediğim gibi, duymadan bilemeyiz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buyurun hocam. Aralarda presetleri değiştirdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buyurun hocam. Aralarda presetleri değiştirdim.

Bu nasıl bir bağlantı? Gitar ses kartına bağlı, PC de de bias mı kullanıyorsunuz? CORE ID yok değil mi arada?

Arada CORE ID mevcut, direkt bilgisayara USB ile bağlı durumda. PC´de ise Amplitube açık. Bias daha beter onu hiç açmadım bile, kulak kanatır.
Burada bir bağlantı sorunu var.
Eğer bilgisayarda Amplitube ya da bias la gitar çalacaksanız amfiyi neden bağladınız?

ID Core´de aynı zamanda ses kartı mevcut değil midir? Şu an zaten başka şekilde bağlayacak donanıma sahip değilim; yani gitarın çivili jakını aux girişine dönüştürecek aparat yok. Ama dediğim gibi, prosesör ve kabin+kafa ile de denedim, seste bir tuhaflık olduğu orada da anlaşılıyor.

Bu hafta dönüştürücü alıp gitarı direkt aux girişine bağlayıp deneyeceğim bakalım. Sanmıyorım değişeceğini ama bir umut işte...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı