Gitar vs bilgisayar

Enrin.s

Femtopat
Daha fazla  
Sadece kendi bayramlardan topladığım harçlıklarla bir bilgisayar almak istiyorum ama bu bilgisayar öyle kalitesiz bir şey olmamalı. Hem rahatça yazılım yapabileceğim hem de rahatça oyun oynayabileceğim bir bilgisayar olsun istiyorum. Şu anda bütçem 10k bile değil, yarısı kadar biriktirebildim ve bunu gitar için biriktiriyordum aslında. Bir gitar alıp öğrenmek istiyorum ama abimgil bilgisayarı her zaman vermediği için bir bilgisayar almak istiyorum kendime. Gitar mı bilgisayar mı diye de düşünüyorum fakat 11'e geçeceğim, geçtim bile denir, ve ben para biriktirene kadar bayağı bir zaman geçer diye düşünüyorum. O yüzden bilgisayar daha mı mantıklı? Ayrıca bilgisayar masaüstü mü yoksa laptop mu olmalı bilemedim. Masaüstü olursa hem yazılım hem de oyunu rahatça oynanabileceğini duydum. Fakat masaüstünü taşıyamam, laptopu taşıyabilirim, taşımayı da isterim. Ama her ikisini de rahatça yapabileceğim için masaüstü mü alsam diye düşünüyorum. Sizce gitar mı bilgisayar mı? Masaüstü mü laptop mu? Masaüstüne ne önerirsiniz, laptopa ne önerirsiniz? Gitara da uygun fiyatlı, başlangıç için kaliteli olabildiği kadar olan bir elektro gitar öneriniz var mı? Bütçe olarak belki 3K-10K arası falan ya da birkaç K daha fazla olsa da olur, alabilirsem alacağım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece kendi bayramlardan topladığım harçlıklarla bir bilgisayar almak istiyorum ama bu bilgisayar öyle kalitesiz bir şey olmamalı. Hem rahatça yazılım yapabileceğim hem de rahatça oyun oynayabileceğim bir bilgisayar olsun istiyorum. Şu anda bütçem 10k bile değil, yarısı kadar biriktirebildim ve bunu gitar için biriktiriyordum aslında. Bir gitar alıp öğrenmek istiyorum ama abimgil bilgisayarı her zaman vermediği için bir bilgisayar almak istiyorum kendime. Gitar mı bilgisayar mı diye de düşünüyorum fakat 11'e geçeceğim, geçtim bile denir, ve ben para biriktirene kadar bayağı bir zaman geçer diye düşünüyorum. O yüzden bilgisayar daha mı mantıklı? Ayrıca bilgisayar masaüstü mü yoksa laptop mu olmalı bilemedim. Masaüstü olursa hem yazılım hem de oyunu rahatça oynanabileceğini duydum. Fakat masaüstünü taşıyamam, laptopu taşıyabilirim, taşımayı da isterim. Ama her ikisini de rahatça yapabileceğim için masaüstü mü alsam diye düşünüyorum. Sizce gitar mı bilgisayar mı? Masaüstü mü laptop mu? Masaüstüne ne önerirsiniz, laptopa ne önerirsiniz? Gitara da uygun fiyatlı, başlangıç için kaliteli olabildiği kadar olan bir elektro gitar öneriniz var mı? Bütçe olarak belki 3K-10K arası falan ya da birkaç K daha fazla olsa da olur, alabilirsem alacağım. Şimdiden teşekkürler.
10.000 bandında rahatça oyun oynayabiliceğini sanmıyorum. Çünkü o bantta laptoplar sadece dahili gpuya sahip. Gitar konusunda bir şey diyemem. Maalesef ki bütçeni yükseltmen gerekm

10k ya alabileceğin bilgisayar seni memnun etmez. Azıcık eli yüzü düzgün bilgisayar istiyorsan bütçeyi biraz daha arttır.

O bütçeye uygun fiyatlı başlangıçta da taşıyacak gitar bulunur elbet fakat bu alanda gerçekten ilerlemek istiyorsanız alın, ikinci elde satarken illa değer kaybeder. Kötü gitar/amfi kombosu da insanı gitardan soğutur.

Sadece kendi bayramlardan topladığım harçlıklarla bir bilgisayar almak istiyorum ama bu bilgisayar öyle kalitesiz bir şey olmamalı. Hem rahatça yazılım yapabileceğim hem de rahatça oyun oynayabileceğim bir bilgisayar olsun istiyorum. Şu anda bütçem 10k bile değil, yarısı kadar biriktirebildim ve bunu gitar için biriktiriyordum aslında. Bir gitar alıp öğrenmek istiyorum ama abimgil bilgisayarı her zaman vermediği için bir bilgisayar almak istiyorum kendime. Gitar mı bilgisayar mı diye de düşünüyorum fakat 11'e geçeceğim, geçtim bile denir, ve ben para biriktirene kadar bayağı bir zaman geçer diye düşünüyorum. O yüzden bilgisayar daha mı mantıklı? Ayrıca bilgisayar masaüstü mü yoksa laptop mu olmalı bilemedim. Masaüstü olursa hem yazılım hem de oyunu rahatça oynanabileceğini duydum. Fakat masaüstünü taşıyamam, laptopu taşıyabilirim, taşımayı da isterim. Ama her ikisini de rahatça yapabileceğim için masaüstü mü alsam diye düşünüyorum. Sizce gitar mı bilgisayar mı? Masaüstü mü laptop mu? Masaüstüne ne önerirsiniz, laptopa ne önerirsiniz? Gitara da uygun fiyatlı, başlangıç için kaliteli olabildiği kadar olan bir elektrogitar öneriniz var mı? Bütçe olarak belki 3K-10k arası falan ya da birkaç k daha fazla olsa da olur, alabilirsem alacağım. Şimdiden teşekkürler.

Hocam 10.000 TL için hiç güzel sistemler yok 20.000 falan yapıp GTX 1070 Ti, GTX 1080 Ti, GTX 1080, RTX 3060, RTX 4060 almanızı öneririm RTX 4060 2. el bulursunuz veya AMD alabilirsiniz fakat driver sorunları var mı hala emin değilim önerimce 3060 12 GB 2. el.

Gitar alsan ogrenmek icin illaki bilgisayara ihtiyacin olacak. Sen en iyisi paranla euro al, eline para gectikce euro - chf al. Yettiginde gider bilgisayar alirsin, 11'e geciyorsun, 12 sonra universite illaki bir yerde kendi bilgisayarina ihtiyacin olacak. Once gider bilgisayar alirsin, rahat oldugunda da elektrogitar alir ogrenirsin.

10.000TL bandında 2.el güzel bir masaüstü sistem toplanır. Fakat eli yüzü düzgün bir laptop bulmanız çok zor.

@Enrin.s Gitarı bilmem ama bilgisayar konusunda şöyle:
Masaüstü eğer seçilirse ekran kartı gibi pahalı parçalar komple 2.el olucak. Ozaman üst düzey oyun deneyimi sunamasa bile iş görür bir oyun deneyimi sunacak PC toplanabilir. Cyberpunk gibi eski ağır oyunları ortada ve Expedition 33 gibi yeni nesil oyunlarıda en düşükte anca.
Şansınız varsa daha güçlü GPU ile daha iyi performans olabilir.

Laptop konusunda ise: Sıfır olarak direk oyun performansı hep en düşükte 30FPS olucak bir cihaz olur. RDR2 gibi oyunlar bunlarda, yeni nesil oyunlarda imkanı yok.
2.el olarak ise GTX 1650 bir sistem 12K civarına alınabilirse çok daha ideal olur ama genede çok akıcı bir deneyim sunamaz yeni nesillerde.

Masaüstü bu konuda daha çok seçeneğe sahip ve laptop gibi elinizde kalmıyor performans yetmediğinde. Beğenmediğini değiştir.

AM4 ve RX 5600XT bir sistem sıkıştırılabilirse iş görür bir oyun zevki alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı