Gitar vs keman

Kemanı herkes çalamaz, başlamaya uygun olup / olmadığınızın tespiti için kulak ve ritm testinden geçmeniz gerekir. Dünyanın en zor enstrümanlarından biri olarak kabul ediliyor. Gitar ise perdeli bir enstrüman olduğu için kolaydır..

Bakalım.
Genel olarak öyle geliyor sanırım insanlara bana da öyle geliyor şu an.

Hem keman ve hem gitar çalan biri olarak söylüyorum, ikisini de aynı anda zamanla çalabilirsin. Sana tavsiyem ilk defa müzik aleti başlayacağım diyorsan gitarla başlaman daha eğlenceli ve basit olur. Keman biraz daha tecrübe ve kulak isteyen bir müzik aletidir. Asil olduğunu kabul ediyorum ama bu bir öngörü olmamalıdır. Yeni başlayacağın için keman seni sıkar. Tek bir düz nota çıkarmak bile 1 haftanı alabilir. Gitarla başlayıp daha sonra kemana geçmeni tavsiye ederim

Dediğin gibi yaparsam sonradan keman üzerine yoğunlaşacağım sanırım.

Kemanı herkes çalamaz, başlamaya uygun olup / olmadığınızın tespiti için kulak ve ritm testinden geçmeniz gerekir. Dünyanın en zor enstrümanlarından biri olarak kabul ediliyor. Gitar ise perdeli bir enstrüman olduğu için kolaydır..
İsteyen her türlü çalar kimseye çalamazsın gibi bir tabu da bulunmayalım da daha çok zaman harcar onu söyleyeyim yeter. Yanında nota bilgisi öğrenmesi gerekir. Gitarda da notalar var tabiki ama Am Dm Em E gibi temel akorlar sayesinde istediğin her şeyi çalabilirsin

İsteyen her türlü çalar kimseye çalamazsın gibi bir tabu da bulunmayalım da daha çok zaman harcar onu söyleyeyim yeter. Yanında nota bilgisi öğrenmesi gerekir. Gitarda da notalar var tabiki ama Am Dm Em E gibi temel akorlar sayesinde istediğin her şeyi çalabilirsin
Katılıyorum sokak müzisyenlerinden örnek vermek gerekiyor sanırım.

@SliviA ya kişiden kişiye göre değişir. Benim dersliğimdeki kişilerden ben daha iyiydim mesela. Yetenek meselesi sana kalmış. Kimi insan kemanda kimi insan gitarda rahat eder.
Yani başlarda çok fazla yapabilir miyim bilmiyorum ama çok hevesliyim başlarsam hızlı öğreneceğime eminim.

Son düzenleme:
Gitar senin açından biraz daha iyi olabilir çünkü kemanda perdeler olmadığından çalmak isteyeceğin parçada birçok hata yapıp soğuman mümkün ya da soluk sesler çıkarıp moralini bozman vb. gitar daha kolay müzik kulağın da varsa gitar ile geliştirir kemana öyle geçiş yapabilirsin artı olarak gitar ile birçok istediğin parçayı daha rahat çalabilirsin. Birçok yerde yardımcı videolar mevcut. Olur da gitara başlamak istersen: Guitar Tabs with Rhythm | Songsterr ve / Instant chords for any song - Chordify sitelerini ziyaret etmeyi unutma.

İsteyen her türlü çalar kimseye çalamazsın gibi bir tabu da bulunmayalım
Evrensel, Akademik, kabul edilmiş bir yöntem ve uygulamadır. Konservatuvar ve müzik akademilerinde keman çalacaksanız; size bu testi yaparlar.

Tabu dediğiniz şey ise sizin söylediğiniz.

Gitar senin açından biraz daha iyi olabilir çünkü kemanda perdeler olmadığından çalmak isteyeceğin parçada birçok hata yapıp soğuman mümkün ya da soluk sesler çıkarıp moralini bozman vb. gitar daha kolay müzik kulağın da varsa gitar ile geliştirir kemana öyle geçiş yapabilirsin artı olarak gitar ile birçok istediğin parçayı daha rahat çalabilirsin. Birçok yerde yardımcı videolar mevcut. Olur da gitara başlamak istersen: Guitar Tabs with Rhythm | Songsterr ve / Instant chords for any song - Chordify sitelerini ziyaret etmeyi unutma.
Gitarda başlayıp sonra kemana geçmek daha mantıklı sanırım.Teşekkür ederim videolar için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı