Gitara başlıyorum

Kontrplak gitar almanızı önermem, ancak bu özellikte olmayan gitarları en az 500 liraya alabiliyorsunuz. Eğer bütçeyi artırma gibi bir durumunuz yoksa, Barcelona, Valencia gibi markalara bakabilirsiniz.

Kontrplak gitar almanızı önermem, ancak bu özellikte olmayan gitarları en az 500 liraya alabiliyorsunuz. Eğer bütçeyi artırma gibi bir durumunuz yoksa, Barcelona, Valencia gibi markalara bakabilirsiniz.
Bu attığım ürünler iyi değil mi peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu gitarlar hakkında pek bilgim yok ancak şunu söyleyebilirim ki düşük kalitede gitarlarla gitar öğrenmek zor değil. Başlangıç için tercih edilebilir ancak malzeme kalitesinden dolayı sesinde sıkıntılar çıkabilir, teller de sıkıntılar çıkabilir. Sesten dolayı pek sıkıntı olmasa da malzeme kalitesinden dolayı ileride baş ağrıtması muhtemel.

Bende 250 tl bütçe ile dandik bir tane aldım.Şu an farklı sebeplerden fazla üstünde duramıyorum ama çalıştığım kısa dönemde gayette çalınıyordu.Gözüne kestirdiğin bir tane al zaten ilerleyince ve durumun müsait olunca daha iyi almak isteyeceksin her türlü çünkü ilgin artar.

Düşük kaliteli gitarla gitar öğrenmek zor değil, sesi güzel diyenler büyük ihtimalle üst seviye gitar çalmamışlardır.

Gitar çalmayı "denemek" istiyorsanız ancak ben size 250 liralık gitar alın derim. Eğer kendinizden emin değilseniz, birkaç gün sonra hevesiniz kırılacaksa, büyük paralar ödemek tabii ki saçma olur.

Bence sıfır almayın, Sahibinden ve Letgo'da ikinci el kovalayın derim. Zira alıp sevmezseniz çok daha düşük bir fiyata satacaksınız, beğenirseniz de sonra daha fazla para verip daha iyi bir gitar alacaksınız. İlla sıfır alacaksanız da o fiyat aralığındaki gitarlar arasında büyük farklar yok.

Bir de gitar türü hakkında yapmak istediğim bir yorum var; klasik gitar mı çalmak istiyorsunuz? En çok yapılan hatalardan biri: rock, blues tarzı çalmak isteyen insanlara "el alışsın" vs. denilerek klasik gitar önerilmesi. Fingerstyle tekniğini geliştiriyor (ki büyük bir artı) ama o gitarı eline aldığında çaldığın müziği hissedemiyorsan bir anlamı yok bence. Kendi tecrübemden bir örnek vereyim: 10 yıl kadar önce elektro gitara başlamak istemiştim fakat çevremdeki herkesin "klasikle başla klasikle" demesi üzerine ailem (e tabi, çocukken kendim alamıyorum), elime bir tane klasik gitar tutuşturdu. 1 hafta denedikten sonra fırlattım attım gitarı. 1 yıl kadar önce de tekrar heveslenip ilk elektromu aldım ve ondan beri her gün 3-4 saatim bu gitarı çalmakla geçiyor. 10 yıl önce elektroya başlamış olsaydım hayatım çok farklı olabilirdi. Demem o ki seçiminizi sadece şimdiyi düşünerek yapmayın. İyi Sosyal'ler :)

Bir de gitar türü hakkında yapmak istediğim bir yorum var; klasik gitar mı çalmak istiyorsunuz? En çok yapılan hatalardan biri: rock, blues tarzı çalmak isteyen insanlara "el alışsın" vs. denilerek klasik gitar önerilmesi. Fingerstyle tekniğini geliştiriyor (ki büyük bir artı) ama o gitarı eline aldığında çaldığın müziği hissedemiyorsan bir anlamı yok bence.
Varsayımınız hatalı.
Van Halen, E.Clapton, J.Bonamassa, S.R.V, Paul Gilbert, D. Dilmour gibi bir çok gitar üstadı (doğrusu tamamı ) akustik-klasik gitar ile gitar çalmaya başlamıştır. Hele özellikle blues gitarcılarının akustik ile başlamış olmalarının onların çalım sitiline çok şey katmış olduğunu kendi söyleşilerinde bolca okursunuz.

Varsayımınız hatalı.
Van Halen, E.Clapton, J.Bonamassa, S.R.V, Paul Gilbert, D. Dilmour gibi bir çok gitar üstadı (doğrusu tamamı ) akustik-klasik gitar ile gitar çalmaya başlamıştır. Hele özellikle blues gitarcılarının akustik ile başlamış olmalarının onların çalım sitiline çok şey katmış olduğunu kendi söyleşilerinde bolca okursunuz.
"(doğrusu tamamı) ?"
Yok öyle bir şey, yanlış bilgi diye işaretlerseniz sevinirim. Ayrıca gitar öğrenmeye başlarken yapacağınız seçimlerde dünyanın en iyi gitaristlerini örnek almak ayrı bir saçmalık olur. Canınızın istediği gitarla başlayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı