Gitarda hangi tele vurulacağı nereden anlaşılabilir?

nabiyonuz12

Picopat
Hepinize merhaba, 1 ay önce bir elektrogitar aldım ancak zaman bulamadığımdan dolayı şu zamanlarda çalışmaya vakit bulabildim. Elimin tellere basmaya gerçekten alıştığını düşünmekteyim. Akorlara bakarak bazı şarkıların nakaratını bile çalabiliyorum. Ancak mesela bir siteye giriyorum. Akorlar var gayet güzel örnek veriyorum hem akorunu yapıyorum. Ancak bu akoru yaparken bu şarkıda çıkan sesi almak için hangi tele vurmam gerek bunu anlayamıyorum. Girdiğim sitelerde "ritim" denen bir kısım var. Mesela a-a-y-y-a-a-a olsun, bu ritmi yaparken tüm tellere birden mi vurmam gerek? Yoksa vurmam gereken belirli teller var mı, var ise bunu nasıl öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela a-a-y-y-a-a-a olsun, bu ritmi yaparken tüm tellere birden mi vurmam gerek?
A= aşağı
Y= Yukarı anlamına geliyor muhtemelen.

Bütün teller değil. O anda çaldığınız akor hangi teller üstüne kurulmuşsa o tellere vuruyorsunuz.

Misal; aşağıdaki akorlarda "X" ile gösterilen telle vurmayacaksınız;
"O" ile gösterilen teller ise boş olarak çalınacak.

1721331015089.png

A= aşağı.
Y= yukarı anlamına geliyor muhtemelen.

Bütün teller değil. O anda çaldığınız akor hangi teller üstüne kurulmuşsa o tellere vuruyorsunuz.

Misal; aşağıdaki akorlarda "X" ile gösterilen telle vurmayacaksınız;
"O" ile gösterilen teller ise boş olarak çalınacak.

Eki Görüntüle 2257100

Hocam yanıtınız için teşekkür ederim bir sorum daha olacak size bu verdiğiniz görseldeki görüntüyü nasıl anlamam daha kolay olur çoğunlukla internete yazıp akorun yandan haline bakarak çalıyorum ancak bu şekilde olduğunda anlamam zor oluyor ve çoğu site akorları bu şekilde veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı