GittiGidiyor ateşavm kusurlu monitör iadesi almıyor üzerine para ödüyorum

paradoxtr34

Decapat
Gittigidiyor.com üzerinden ateşavm adlı satıcıdan ViewSonic XG2405 24" adlı ürünü satın aldım. Ürünü test ettiğimde ölü piksel olduğunu fark ettim ve ürünü alalı 5 gün oldu, iade işlemlerini başlattım. Daha sonra bana gelen mailde "iade ürünü kargoya verirken SC117540598 satış kodunu Yurtiçi Kargo, Aras Kargo, MNG Kargo veya Sürat Kargo şubelerindeki kargo görevlisine gösterebilirsin" buna ek olarak "iade kargo için lütfen hiçbir ücret ödeme." yazıyor. Ürünü yurtiçi firması ile kargoya verdim. Satıcı ile görüştüm ve ürünü teslim almayıp geri göndereceğini söyledi. Başka kargo ile anlaşması varmış. O zaman bana öyle bir mail atılmamalıydı UPS Türkiye ile gönderin yazsaydı. Bu durumda ürün bana geri dönecek ve ben kargo parasını ödeyecekmişim. Müşteri hizmetlerini aradım hiçbir çözüm bulamadılar, çok komik.

Bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir ne yapabilirim? Ürün şu an kargoda ve pazartesi günü ulaşacak yerine.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uğraşmak istiyorsan tüm mesajları ve kanıtları tolayıp hakem heyetine başvur, umrumda değil diyorsan al ürünü UPS ile ver gitsin. Hakem heyeti 1 yıl falan uğraştırıyor. Her halükarda kargoyu alman gerekiyor parasını verip, tabii kargoyu alırken fişi de alıyorsun ödediğin ücrete dair sonra o ücreti GittiGidiyor'dan veya satıcıdan tahsil edersin hakem heyeti ile. Fakat ben hakem heyetinde haklı çıkmama rağmen onu bile alamamıştım icra takibi açmak gerekiyordu bir de ben nasıl yapacağımı bilmiyordum. Zor yani. İcra takibi açmak için de avukat tutmak gerekiyormuş o zaten 2 bin lira. Türkiye'de bacağını falan koparmadıkları sürece adalet arama çürüyen ömrüne değmez. Ayrıca mağazaya 1 yıldız vermeyi ihmal etme gören almaz. Rastgele sağa sola pompalıyla ateş ettikleri için felç olan kadın dava açmıştı magandanın birine, kadın haksız çıkmıştı. Yolda yürüyen rastgele yabancı kadın :D böyle bir adalet varken senin hakkın korunur mu ki.

Sonuç: Bir kaç kez GittiGidiyor ile görüştüm, onlarda satıcı ile görüştü. En sonunda beni arayıp iadeyi kabul ettiğini ve iade ettiğim için o kargo parası ödediği için kul hakkı yediğimi söyledi bu da ayrı bir olay. :) En doğal hakkım iade edebilmek sonuç olarak.

Sonuç: Bir kaç kez GittiGidiyor ile görüştüm, onlarda satıcı ile görüştü. En sonunda beni arayıp iadeyi kabul ettiğini ve iade ettiğim için o kargo parası ödediği için kul hakkı yediğimi söyledi bu da ayrı bir olay. :) En doğal hakkım iade edebilmek sonuç olarak.
Komik olmuş, satıcının yaptığı işi profesyonelce yapmadığını gösteriyor.

Ben satıcıya güzel sözler söylerdim kul hakkı falan diyince.

Sonuç: Birkaç kez GittiGidiyor ile görüştüm, onlarda satıcı ile görüştü. En sonunda beni arayıp iadeyi kabul ettiğini ve iade ettiğim için o kargo parası ödediği için kul hakkı yediğimi söyledi bu da ayrı bir olay. :) en doğal hakkım iade edebilmek sonuç olarak.

Boş beleş satıcı çok var öyleleri. Belli ki gittigidiyor fena baskı yaptı mağazayı kapatabiliceğini söyledi oda mecbur kaldı. Zaten 10 liraya aldığı ürünü siz ayaklarını öpüp 200 liraya almazsanız kul hakkı yemiş olursunuz onların gözünde. İyi kurtulmuşsunuz siz yine de 1 yıldızı verin başkaları görsün.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı