İnceleme Glorious gmmk 2 %65 beyaz klavye

Selamlar sevgili Technopat ailesi. Birkaç gündür kullanmakta olduğum Glorious gmmk 2 %65 beyaz oyuncu klavyemi sizlere inceleme olarak yazmak istedim. Eğer %65 klavye alacak varsa, eğer bu modeli alacak varsa bu konudan yararlanabileceğini düşünüyorum inşallah.


- Öncelikle klavyenin özellikleri şu şekilde:
• Boyut: %65
• Switch: Glorious fox linear red Switch (fabrika çıkışı yaglanmış)
• Switch ömrü: 50 milyon basım ömrü.
• Ağırlık: 0.88 kilogram.
• Kablo: Kumaş 2 metre çıkarılabilir Type-C
• Rapor hızı: 1000Hz / 1ms.
• Renk seçenekleri: Siyah ve beyaz

• Kutu içeriğinden: Klavye, 2 adet Glorious sticker, 1 adet tuş çıkarıcı apart, 1 adet Switch çıkarıcı aparat, 1 adet ESC tuşu ve kablo çıkıyor. Ürünün beyaz ve siyah olacak şekilde 2 adet rengi mevcut ben beyaz modelini tercih ettim.

IMG_4344.jpg
IMG_4345.jpg
IMG_4348.jpg


• Klavyeyi ele alınca oldukca ağır oldugunu söylemeliyim hocalarım. Bundan önceki klavyem 'Razer Cynosa Chroma' plastik bir yapıda oldugu için hafifti lakin bu ürün fazlasıyla metal bir yapıyla donatıldığı için hem premium bir hissiyat veriyor hem de ben saglamım arkadaş! Diye bağırıyor.

• Switch sesi tam benlik. Neden diye sorarsanız Cynosa Chroma klavyeyi membran oldugu için almıştım mekanik klavye sesinden nefret ederim çatır çatır sesleri sevmem. Lakin klavye arayışında red ve brown Switch'leri görünce aha dedim bu tam benlik. O yüzden Glorious'un gmmk 2 ürününü tercih ettim.

• Klavyenin tutuşu'da gayet başarılı. şahsen önceki razer klavyemde bu kadar sert tutmuyordu. evet mousepadinde katkısı var ama klavyenin de az buz bir etkisi yok. klavyenin tutuşu kötüyse mousepad ne kadar iyi olursa olsun tutmaz aynı şekilde tam tersi içinde geçerli.

Klavyenin en sevdiğim ve tercih etmemin başlıca sebebi;
• Switchlerin çıkarılabilir olması Çoğu mekanik klavyede switchler ana bölmeye lehimli şekilde geldiği için.
İstesenizde Switch'leri değiştiremiyorsunuz. Lakin Glorious GMMK 2 klavyesinde eğer Switch'lerden sıkılırsanız başka bir Switch takıp sanki yeni bir klavye almışcasına kullanmaya devam edebilirsiniz.

IMG_4341.jpg
IMG_4342.jpg
IMG_4299.jpg


• Neden %65 klavye aldın diye soracak olursanız artık büyük klavye sevmiyorum nedense ve numpad bölümünüde kullanmadıgım için %65 klavyenin bana uygun olacağını düşündüm ve araştırmaya başladım. Pişmanda olmadım gayet mutlu ve memnunum. Eğer seyahat eden biriyseniz klavyenin büyüklüğü açısından sizi rahat ettirir kilosunu göz önüne almazsak eğer. Çünkü ağır bir klavye, neredeyse 1kg. Ağırlığı ve kücüklüğü dışında bir de kalın bir klavye. Bu benim için problem değil. Ancak kalınlığa takıntısı olan arkadaşlar varsa göz önünde bulundursun. Klavye kücük oldugu için F tuşlarını nasıl kullanıcaz diyen kullanıcılar vardır elbette. Fn + istediğiniz f sayısına tıkladıgınızda f tuşlarını kullanıyorsunuz.

Switch sesi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


• Her şey tamamda neden beyaz? Son zamanlarda bende bir beyaz takıntısı başladı nedendir bilmem beyaz olan her şey gözüme hoş gelmeye başladı ve zaten geçen yıldan beridir ekipmanları yenileme fikri vardı aklımda. Elime az para geçince direkt Glorious markasının gmmk 2 modelini aldım. Şunu da eklemeliyim ben ürünü ikinci el aldım 2000TL + 200TL Param Güvende komisyonuyla 2200TL'ye geldi.

• Kablosu çıkabildiği için eğer kablonun başına bir şey gelirse, temassızlık, kesik gibi. Kabloyu değiştirerek klavyeyi kullanmaya son gaz devam edebilirsiniz. Ürünü tercih etmemin diğer bir sebeplerinden biriside buydu.

IMG_4294.jpg


• RGB ışıkları çok yeterli diyemeyeceğim ama bu kişiden kişiye değişir, benim için bir problem teşkil etmiyor çünkü gözlerimin yorulmaması için %40-50 civarlarında kullanıyorum. Eğer RGB LED'i hayvan gibi yansın odayı pavyona döndürsün diyorsanız sizin için olmayabilir klavye. Ha bir de ikinci el ürün oldugu için onunda etkisi vardır. Sakın sanmayın ki LED derecesi düşük, hayır değil aksine iyi ama daha iyi klavyeler gördüm RGB konusunda.

• Rgb ısıkları sadece yazılımdan kontrol etmiyorsunuz ayrı zamanda Fn + X ve fn + yön tuşlarıyla ışığın yüksekliğini ve rgb ledin efektlerini değiştirebilirsiniz. yazılıma ihtiyacınız yok bu yüzden. Capslock açık mı değil mi nereden anlayacağız? diyenler olacaktır bende sormuştum. Klavyenin iki tarafında led cubuklar var capslock açık iken yanıp sönüyorlar.

• Yazılımı çok eksik kalmış bana kalırsa. Razer'ın yazılımı çok derli topluydu ama SteelSeries ve Glorious'un yazılımları Razer'ın yanında agucuk bugucul gibi kaldı benim açımdan. Wave efektini iki saat RGB olanını aradım meğerse altına secenek olarak koymuşlar çok yersiz. SteelSeries'de aynı şekilde çok karmaşık yapmışlar yazılımı.


Genel olarak ürüne puanım 9/10. bir puanı yazılımdan kırdım. çünkü ara ara kopmalar oluyor ve yazılım üzerinden klavye rengini değiştiremediğim zamanlar oldu. kabloyu tak çıkar yapınca düzeldi. yazılımın çok eksisi var.

Ürünün sıfır linki: siyah ve beyaz
 

Dosya Ekleri

  • IMG_4346.jpg
    IMG_4346.jpg
    332,3 KB · Görüntüleme: 160
Son düzenleme:
Güzel inceleme ben de %96 versiyonunu kullanmıştım ama RGB konusunda size katılmıyorum, en yükaek ışıklı RGB klavyelerden birisi zaten bu (RTINGS incelemesine bakabilirsiniz) ve %50'de kullanıyorsunuz demek ki gayet yeterli. Yazılımı eksik evet, geliştirirler umarım.
 
Rengi ve ışıkları tatlıymış hayırlı olsun. Böyle minik klavyelere hayatım boyunca hiç alışamadım, şifre girerken ya da yalnızca sayı yazmak istediğimde sağ el otomatik Numped'e yürüyor.

Benim de öyleydi ilk başlarda lakin birkaç gün sonra oturdu. Artık yoklugunu hissetmiyorum hocam.

Güzel inceleme ben de %96 versiyonunu kullanmıştım ama RGB konusunda size katılmıyorum, en yükaek ışıklı RGB klavyelerden birisi zaten bu (rtıngs incelemesine bakabilirsiniz) ve %50'de kullanıyorsunuz demek ki gayet yeterli. Yazılımı eksik evet, geliştirirler umarım.

İkinci el aldığımı da belirtmiştim belki o yüzden olabilir. Ve belirttiğim üzere RGB ışık yoğunluğu kişiden kişiye değişir hocam.
 
Hocam mouse pad ismi verebilir misin ya da link falan varsa atabilir misin?
 
Hocam mouse pad ismi verebilir misin ya da link falan varsa atabilir misin?

İncelemesi mevcut hocam buyurun.
 
Şöyle bir heves ettim, siteye göz ucuyla baktım, 3399 TL suratıma kapı gibi çarptı hevesimde kursağımda kaldı, göstermeyin bana şöyle klavyeler ya.
Ayrıca hayırlı olsun. Bol tık tıklar.

Bu klavyenin Max edeceği para ve satılması gereken fiyat benim fikrimde 2000TL civarları. 3000 fazla olur buna. İkinci elden aldıgım için 2200'e geldi bana. İkinci elden temiz bulabilirsiniz hocam takipte kalın sarı siteyi ya da benzer siteleri. ayrıca teşekkür ederim :)
 
Bu klavyenin Max edeceği para ve satılması gereken fiyat benim fikrimde 2000TL civarları. 3000 fazla olur buna. İkinci elden aldıgım için 2200'e geldi bana. İkinci elden temiz bulabilirsiniz hocam takipte kalın sarı siteyi ya da benzer siteleri. ayrıca teşekkür ederim :)
2000 TL ise iyi, 3300 TL bencede aşırı pahalı, ROG Strix var o fiyata glorious kimmiş? :D
 

Geri
Yukarı