Glorious Model D vs Zowie EC2-b

Biraz araştırdım, baktım. Fakat ergonomik olmadığı için M42'yi eledim. Şuan kullandığım faremde her iki ele de uygun fakat ben bundan rahatsız olmaya başladım. Bu yüzden ergonomik bir fare alma düşüncesindeyim. Şuan Razer ile Model D arasındayım. Razer'in sensörü daha iyi deniliyor. O yüzden bir adım önde şuan. Aralarında 15 gram fark var ki zaten ağırlık benim için çok önemli bir unsur değil. Skatezleri aynı zaten. Tek extra benim gördüğüm fark Model D'nin kablosu bir tık daha iyi gibi duruyor. Fakat sensörü kabloya değişmeyeceğim sanırım :) Biraz daha araştırma yapayım bakalım başka neler bulabileceğim. Fareler hakkında kullanıcı yorumları vs okumaya çalışıyorum.
Ayrıca şuan elimi ölçtüm. Bilekten, orta parmak ucuna kadar 20.1. Yanlamasına 11.1 boylarında.
Bütçe eğer bu fiyatlara çıkabiliyorsa bunu öneririm. Şuan en iyi kablolu mouse benim görüşüm.

Bütçeyi artıramam diyorsanız V2 alabilirsiniz.

Bütçe eğer bu fiyatlara çıkabiliyorsa bunu öneririm. Şuan en iyi kablolu mouse benim görüşüm.

Bütçeyi artıramam diyorsanız V2 alabilirsiniz.
Maalesef fiyat baya bir yüksek 450-500 bandında arıyorum. Zorlayıp 550 yaparım en fazla.

Deathadder V2'de kararlı gözüküyorsunuz, alın, sorun çıkarsa iade edersiniz.

Hoşunuza gitseydi Xtrfy M42'yi gözüm kapalı önerirdim ama.

Fakat sensörü kabloya değişmeyeceğim sanırım :)
Sensör bu seviyedeki mouselarda çok önemli değil artık. Örnek olarak Logitech Hero ile Pixart 3360 arasında bile kayda değer bir fark yok denilebilir. En önemli unsurlar shape, switchler ve ağırlık. Model D ve DA V2 arasında V2'nin switchleri fersah fersah daha iyi, ağırlık tabii ki Model D, shape de aşağı yukarı aynı zaten. Model D'nin stok skatezleri biraz daha iyi. DA V2 deliksiz olması açısından biraz daha güzel, içine toz, kir vs. kaçmıyor. Genel olarak DA V2 biraz daha iyi bir mouse fiyatı da hesaba katınca. Alıp geçin.

Sensör bu seviyedeki mouselarda çok önemli değil artık. Örnek olarak Logitech Hero ile Pixart 3360 arasında bile kayda değer bir fark yok denilebilir. En önemli unsurlar shape, switchler ve ağırlık. Model D ve DA V2 arasında V2'nin switchleri fersah fersah daha iyi, ağırlık tabii ki Model D, shape de aşağı yukarı aynı zaten. Model D'nin stok skatezleri biraz daha iyi. DA V2 deliksiz olması açısından biraz daha güzel, içine toz, kir vs. kaçmıyor. Genel olarak DA V2 biraz daha iyi bir mouse fiyatı da hesaba katınca. Alıp geçin.
Açıkçası delikli olması benim için bir sorun teşkil etmiyor. Ayrıca üreticiler bu tarz bir ürün yaparken toza karşı yeterli dayanıklılığı yapmıştır diye düşünüyorum. O yüzden onları görmezden gelebilirim. Sensör olayında bazı okuduğum yorumlardan sonra bende aynı düşünmeye başladım. 70 milyon vs 20 milyon tıklama farkı var göründüğü kadarıyla iki fare arasında karşılaştırılması gereken en önemli etken benim için. Şuan kullandığım Hyper X Pulsefire FPS farenin switchleri ile Model D aynılarını kullanıyor. Faremi değişme sebebim maalesef çift tıklama sorunu yapmış olması. 4 yıl kadar kullandım fareyi ve açıkçası günlük ortalama 7-9 saat kullanmışımdır PC'yi. Belki de daha fazla işim gereği. Açıkcası Model D aldığımda da 4 yıl gibi bir süre beni götürecekse sorun etmem alırım. Çünkü bence 4 yıl uzun bir süre. Bilemiyorum bir işin sonuçlanmasını bekliyorum. Ona göre elime para geçecek ve bir miktarını vereceğim. O zamana kadar bu iki fare arasında düşüneceğim :) Yardımlarınız için hepinize ayrı teşekkür ederim.

Açıkçası delikli olması benim için bir sorun teşkil etmiyor. Ayrıca üreticiler bu tarz bir ürün yaparken toza karşı yeterli dayanıklılığı yapmıştır diye düşünüyorum.
Öyle zaten de, uzun vadede içine kaçan kir vs. mousepade dökülüp sürekli rahatsız ediyor. Sürekli mousepadi elimin tersiyle faraşlarken buluyordum delikli modelleri kullanırken. O yüzden söyledim :)

Sensör olayında bazı okuduğum yorumlardan sonra bende aynı düşünmeye başladım. 70 milyon vs 20 milyon tıklama farkı var göründüğü kadarıyla iki fare arasında karşılaştırılması gereken en önemli etken benim için. Şuan kullandığım Hyper X Pulsefire FPS farenin switchleri ile Model D aynılarını kullanıyor. Faremi değişme sebebim maalesef çift tıklama sorunu yapmış olması. 4 yıl kadar kullandım fareyi ve açıkçası günlük ortalama 7-9 saat kullanmışımdır PC'yi. Belki de daha fazla işim gereği. Açıkcası Model D aldığımda da 4 yıl gibi bir süre beni götürecekse sorun etmem alırım. Çünkü bence 4 yıl uzun bir süre. Bilemiyorum bir işin sonuçlanmasını bekliyorum. Ona göre elime para geçecek ve bir miktarını vereceğim.
İki mouse da kesinlikle pişman etmez. Şimdiden hayırlı olsun diyelim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı