İnceleme Glorious Model I (Kablolu)

Fareyi 830₺'ye satın aldım. Yaklaşık 10 sene boyunca G502 kullandığım için bu incelemede gözüme çarpacak şeyleri rahatça anlatabileceğimi düşünüyorum.

İlk öncelikle kutu içeriğimiz şu şekilde:
FARE 1.jpg

Farenin kutusu çok şık. İçerisinden çıkan glorious etiketi bildiğimiz etiketler gibi değil. Gerçekten görkemli adı gibi. İçerisinden çıkan ekstra fare butonları ile farenin bazı tuşlarını değiştirebiliyoruz rahat olduğumuz şekilde. Ben stok halini tercih ettim. Tercih ederseniz iptal edebiliyorsunuz tuşları tamamen.

Fare G502'den sonra elime cuk diye oturdu. Aynı rahatlıkta ama bazı farklılıklar var. Mesela scroll daha ileride ve ''sniper'' denilen tuş da aynı şekil daha ileride. Fare daha çok avuç içi tutuş için üretilmiş. Ben parmak uçlarımla kullanmayı sevdiğimden bu farklılıkları görebiliyorum.

fare skatez.jpg

Farenin skatezleri çok güzel Razer Speed Mousepad kullanıyorum. Gayet hiç zorluk çıkartmadan kayıyor. Fare 69 gram zaten. Altında DPI için ışıklandırılması var. Uygulamasından farklı dpi ayarını seçtiğinizde, seçili olan DPI ışığı yanıyor ama ben DPI değiştirme olayını mantıklı bulmadığım için sabit bir DPI ile kullanıyorum.
Farenin sensörü çok güzel. Gözle görülür bir fark görmedim G502'den.

fare üstten.jpg

Farenin clickleri G502'yi andırıyor. Ama g502 aksine basmak için çok daha az kuvvet uyguluyoruz. Biraz daha hassas. Debounce Time ve Lift Off Distance (LOD) seçeneklerimiz var. LOD ayarının 1mm yapıldığında bir fark olduğu belli. Debounce time ayarının olması ileride Double Click sorunları olması halinde kullanışlı olacaktır.

fare rgb.jpg

Fare ışıkları çok şık. Uygulama üzerinden aklınıza gelebilecek şekilde özelleştirebiliyorsunuz.

1707202822036.png

Uygulaması sade ve kullanımı kolay. İlk açtığımda güncelleme yaptı fareye.

Genel düşüncelerim şu şekilde:
Delikli tasarımı beni biraz ürküttü ama çabuk kirlenmesi veya su ile temas halinde bozulabilmesi gerçeği dışında bir sorun yok. Hatta delikli tutuş hissiyatı daha güzel bence. Eliniz terliyorsa bunu da azaltacaktır. Ama delikleri kapatma imkanım olsa kapatmayı tercih ederdim şahsen. Sensör ve switchleri tatmin edici. RGB aynı şekilde çok güzel. Kablosu Razer'in speedflex kablosu kadar esnek olmasa da güzel. Ergonomi olarak bir Logitech olmasa da F/P oldu benim aldığım paraya. Peki benim için ne eksik bu farede? Sol fare butonu yanındaki tuşlar ve tekerleği sağa sola kaydırdığımızdaki tuşlar eksik. Onlar da olsaydı bence tam bir canavar olurdu fare. Hafif ve daha sade bir G502 istiyorsanız bu fare size göre. Ben kendime ağır fareleri yakıştırıyorum ve muhtemelen kendime yakın bir zamanda G502 X alarak bunu yedeğe alacağım ama almasam bile her yönden tatmin edici bir fare.

Aktif kullanıyor musunuz? Merak ediyorum var mı bir aksaklık tuş basma da veya başka bir sorun vs? Programında veya başka bir konuda olur? Yorumlarsanız sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı