Glutensiz nasıl beslenilir?

itskaarina

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar gluten alerjim varmış doktor şöyle böyle beslen dedi ama söylediği terimleri anlamadım. Tam olarak hangi gıdaları tüketmemem lazım? Buğday falan mı?

Sana liste vermesi lazımdı doktorun.

Glutensiz yiyecekler ve ürünler şunlardır:

• Pirinç, mısır, nohut, darı, chia, kara buğday ve kinoa gibi buğday ve baklagiller
  • Balık, tavuk, işlenmemiş et gibi et ürünleri
  • Yumurta, tam yağlı süt, az yağlı süt, yoğurt, işlenmiş peynir gibi süt ürünleri
  • Meyve ve sebzeler
  • Mısır unu, mercimek unu, pirinç unu gibi gluten içermeyen tahıl ve unlu mamuller
  • Tahin, reçel, bal, kakao, tüm sirkeler (malt sirkesi hariç), salçalar
  • Meyve ve sebze suları, çay, kahve ve maden suyu gibi içecekler
Glutensiz beslenme uygulamak isteyenlerin tüketmemesi gereken gıdalar şu şekilde sıralanabilir:

• Buğday, arpa, yulaf, yulaf lapası, çavdar, pudra şekeri, kabartma tozları gibi tahıl ve unlu mamulleri
  • Makarna ve erişteler
  • Ekmek, kekler ve bisküviler, hamur işleri
  • Atıştırmalık besinler: Krakerler, önceden paketlenmiş hazır yiyecekler, kavrulmuş kuruyemişler, aromalı cipsler, çubuk krakerler.
Kaynak: Glutensiz Beslenme Nedir? Glutensiz Yiyecekler Nelerdir?

Arkadaşlar gluten alerjim varmış doktor şöyle böyle beslen dedi ama söylediği terimleri anlamadım. Tam olarak hangi gıdaları tüketmemem lazım? Buğday falan mı?
Gluten ve histamin içeren tüm besinlerden kaçınmam gereken oldukça kısıtlayıcı bir diyet uyguluyorum. Ancak histamin intoleransı, glutensiz beslenmeye kıyasla çok daha karmaşık ve kişiye özel kurallar içerdiğinden, detay paylaşmak yanlış yönlendirmelere yol açabilir. Yine de şunu belirtmek isterim: Glutensiz beslenmenin bile ne denli zorlayıcı olabildiğini birebir yaşıyorum. Tüm bu süreçte sabrınızın ve özverinizin karşılığını almanızı dilerim, kolaylıklar diliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı