GM8'e ROM atmaya değer mi?

Katılım
25 Ağustos 2020
Mesajlar
20.991
Makaleler
2
Çözümler
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Elimde GM8 var ekranı kırık. Ekranını yaptırıp ana telefon olarak kullanmaya devam edeceğim. Acaba bu telefona Android 11 ROM atmaya değer mi? Değerse IMEI silinir mi? ROM atarken sorun yaşama olasılığım nedir? Ayrıca sorun yaşarsam orijinal ROM'a dönmem kolay mı?
 
Uygun ROM varsa atabilirsiniz sorun olmaz. IMEI gitme olasılığı aşırı düşük. İlgili bölümlerin bozulması gerek oda ROM atarak olmaz. ROM atarken %1 bile olsa risk vardır. Yanlış ROM kurulumu ya da ROM kurulumu esnasında cihaz tamamen kapanabilir.
 
Zaten saf Android değil mi ROM'a gerek yok. Saf Android hızını tutmaz hiçbiri.

Hız için değil. Android 9 bir cihaz ve artık sıkmaya başladı.

Uygun ROM varsa atabilirsiniz sorun olmaz

Bir sitede GM8 için yapılmış Android 11 ROM'u vardı. Forumda birkaç konuda görmüştüm. Onu düşünüyorum.

IMEI gitme olasılığı aşırı düşük

Teşekkür ederim.

Kurulumu esnasında cihaz tamamen kapanabilir.

Şarjda kuracağım ancak diyelim ki cihaz kapandı. Kurtarmanın yolu var mı? Anakart değişimi dışında.
 
Teşekkürler hocam o zaman hiç risk almayalım ztaen yeni yaptıracağım bir de hard brick olursa hiç uğraşamam telefonlar J3 de kilitli kalırım.

Evet. Cihaz soft brick olursa ROM'u tekrar atarak cihazı kurtarırsın. Hard Brick olursa anakart değişmesi gerekir.
 
ArrowOS deneyebilirsin, hard brick olma ihtimali az da olsa var ama telefonun içini açıp anakart üzerinden belirli iki noktayı kablo ile birbirine değdirerek bilgisayara takılıyken tekrar ROM atarsanız düzeliyor. Hangi iki nokta olduğunu da bulmak lazım. Tabii kesin düzelmeyebilir de. Ben GM8'e bulduğum bütün ROM'ları yüklemeye çalışmıştım bir şey olmamıştı, çoğu da çalışmadı gerçi :D.
 
Arrowos deneyebilirsin, hard brick olma ihtimali az da olsa var ama telefonun içini açıp anakart üzerinden belirli iki noktayı kablo ile birbirine değdirerek bilgisayara takılıyken tekrar ROM atarsanız düzeliyor. Hangi iki nokta olduğunu da bulmak lazım. Tabii kesin düzelmeyebilir de.

Test point diye geçiyor, telefonu edl moduna alıyor, hsloader üzerinden geri ROM atma işlemi yapılıyor.
Screenshot_20220103-221817_Chrome.png
 
Başka hard brick olan telefonumda test point noktalarını bulmam biraz zor olmuştu, çünkü üstünde ikiden çok nokta vardı. GM8'de bunun gibi değilmiş anladığım kadarıyla.
1641237860446.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı