GMA 3600 Windows 10 kurulumu

Daha fazla  
Elimde eski bir atom N2600 işlemcili, gma 3600 ekran kartlı, 2 GB RAM'li netbook var. Ben buna Windows 10 32 Bit kurmak istiyorum ama ne zaman Intel'in sitesindeki Windows 7 driverını kursam çöküyor, mavi ekran veriyor. Çok çok eski videolar var YouTube'da metro uygulamalarını ve Windows 10 uygulamalarını kaldırıp yapın diye. Ya da düşük çözünürlükle Windows 10'un kendi driverını kullanan var ama performansı, çözünürlüğü çok kötü. Buna bir çare bilen var mı? Elinde bu netbooktan olup sorunsuz Windows 10 kurabilen var mı? HDMI'ın çalışması benim için önemli bu arada. (Not: Windows 8.1 önermeyin fena değil, denedim Windows 7 driverlarıyla çalışıyor. Windows 10'un oluru var mı? Onu merak ediyorum. 🙂)

Hocam 2 GB RAM olan bir bilgisayara Win 10 kurmak pek mantıklı değil daha önceden ben denediğimde bir sürü sorun yaşadım. Win 10 şu anda 32 Bit için 1GB RAM istiyor 64 Bit için 2 GB RAM istiyor ve zaten RAM'ın az olduğu için PC kullanılamaz hale gelir diye düşünüyorum.
Ve ben Win 10 kullanıcısı olarak Win 10 önermiyorum Win 7 candır. :D.

Hocam 2 GB RAM olan bir bilgisayara Win 10 kurmak pek mantıklı değil daha önceden ben denediğimde bir sürü sorun yaşadım. Win 10 şu anda 32 Bit için 1GB RAM istiyor 64 Bit için 2 GB RAM istiyor ve zaten RAM'ın az olduğu için PC kullanılamaz hale gelir diye düşünüyorum.
Zaten kullanamıyorum ki işte ekran kartı Driver sorunum var anlattığım gibi. Windows 7 zaten boşta 1gb ram yiyor. Çok fark olacağını sanmıyorum. 32bit Windows 10'da o kadar ağır değil. Bir deneyebilsem. Linux dağıtımlarında da ekran kartından güzel performans alamıyorum.
Windows 10 and Intel GMA 3600: Making it Work | Journey Bytes
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video ve makale sayesinde olayı çözdüm. Yetki alıp WindowsApps ve SystemApss klasörlerini silip öyle yapmak gerekiyor. Sadece ben de WindowsApps klasörü içindeki language klasörü silinmedi. Oda sorun yaratmadı. Başlat menüsü gidiyor o da ClassicShell ile hallediliyor. Bir de Windows 10 uygulamaları kullanılmıyor. Zaten bu Netbook. Normalde de kullanmıyordum. Windows 10 bence daha akıcı oldu 7'den nedense daha da az ram tüketiyor. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
@Aegeamfisk hocam merhaba, bende de şu an aynı bilgisayar var ve Windows 10 için GMA 3600'ü kurmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz acaba?

@Aegeamfisk hocam merhaba, bende de şu an aynı bilgisayar var ve Windows 10 için GMA 3600'ü kurmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz acaba?
Yukarıdaki mesajımda açıkladım bildiklerimi. Attığım makalede de açıklıyor ama tavsiye etmiyorum. Çok yavaş kaçıyor. Windows 7 Starter veya 8.1 önerimdir.

Bu arada illa 10 kuracaksanız güncellemeleri kapatın. Silmeniz gereken, sorun çıkaran şeyleri (Windows apps ve system apps klasörleri) geri yüklüyor.

Daha akıcı oldu demişim ama akıcı olan sürüm 1511'in düzenlenmiş versiyonu idi. Güncel versiyon yani 21h1 zulümdü.

@aegeanfisk cevabınız için teşekkür ederim. Win 8.1 kurabilirim ancak ekran kartı sürücüsünü nasıl kuracağım onu bilmiyorum.
Direk 7 driverını kuracaksanız 8.1 için. 10 için ise Windows apps ve system apps klasörlerini silip Classicshell yükleyip yine 7 driverını kuracaksınız dümdüz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı