Çözüldü GNOME-Console'da kaydırma özelliği yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SunnyDust

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, GNOME Console’da komut satırından yukarıya doğru çıkamıyorum; sadece en alt kısmı gösteriyor. Sağdaki yukarı-aşağı gitmemizi sağlayan kısımda hiçbir şey görünmüyor. Son güncellemeyle bu oldu. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Çözüm
Console yerine GNOME-terminal paketini kurup geçici olarak kullanabilirsin.

Öyle yaptım. Geçici olarak bunu kullanacağım eğer sorunumu çözemezsem komple geçerim artık. Teşekkür ederim zamanınız için.

Edit: Consola downgrade yaparak sorunum çözüldü. AUR da downgrade paketini kurarak çok basit bir şekilde bir alt sürüme inebilirsiniz. AUR (en) - downgrade

Örnek komut: "sudo downgrade gnome-console"

Ayar menüsünden Tercihler'i seçip profilini seç ve Kaydırma seçeneğinden "Kaydırma çubuğunu göster" seçeneğini aktifleştir.

Bu hakkında bölümü. Şu tip bir menü bulunması gerekiyor uygulamalarımız farklı olsa da.
Eki Görüntüle 2578857

Evet böyle bir kısım var fakat orada ayar yapabileceğim tek seçenek olarak "tercihler" kısmı var. Zaten o kısımda da pek bir ayar yok. Yukarıda o kısmı atmıştım.

Düne kadar böyle saçma bir sorun yoktu. Keşke güncelleme yapmasaydım. Bunca iş içinde saçma sapan şeylerle uğraşıyorum.

Console yerine gnome-terminal paketini kurup geçici olarak kullanabilirsin.

Ghostty de indirebilirsin. İndirdikten sonra ~/.config/ghostty/ klasöründe config adlı bir dosya oluşturup içine şunu yapıştır:
Kod:
font-family = "JetBrainsMonoNL Nerd Font"
theme = "Aura"
font-size = 14
cursor-style = "block"
background-opacity = 0.7
background-blur-radius = 40
window-decoration = false
adjust-cursor-thickness = 20%
window-padding-balance = true
macos-titlebar-style = "tabs"

Değiştirebilirsin kendine göre, bu benim kullandığım macOS Tahoe benzeri stil. GNOME Console'dan pek farklı görünmeyen bir terminal aracı.

Console yerine GNOME-terminal paketini kurup geçici olarak kullanabilirsin.

Öyle yaptım. Geçici olarak bunu kullanacağım eğer sorunumu çözemezsem komple geçerim artık. Teşekkür ederim zamanınız için.

Edit: Consola downgrade yaparak sorunum çözüldü. AUR da downgrade paketini kurarak çok basit bir şekilde bir alt sürüme inebilirsiniz. AUR (en) - downgrade

Örnek komut: "sudo downgrade gnome-console"

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…