GNOME'da touchpadin kaydırma hızı çok fazla

İmleç hareket hızının, kaydırma hızını etkileyip etkilemediğini test eder misin?

O da olmazsa son çaremiz imwheel olacak. Imwheel mouse kaydırma hızını da etkiler o nedenle imwheel programını mouse kullanırken kapatmanı öneririm.

İmwheel'i Arch Linux deposundan veya AUR'dan kurabilirsin.

Kurduktan sonra Home dizininde. İmwheelrc adlı bir dosya oluştur ve içine şunları yapıştır:
Kod:
".*"
None, Up, Button4, 3
None, Down, Button5, 3
Shift_L, Up, Shift_L|Button4, 4
Shift_L, Down, Shift_L|Button5, 4
Control_L, Up, Control_L|Button4
Control_L, Down, Control_L|Button5
None, Thumb1, Alt_L|Left
None, Thumb2, Alt_L|Right

İlk satır bütün uygulamaların aynı kaydırma hızında çalışmasını sağlar. Sadece Firefox'ta bu ayar çalışsın istersen ilk satırı “^firefox$” şeklinde değiştirebilirsin.

Hemen altındaki satırlar yukarı ve aşağı kaydırma ayarları, onlara bir kısayol atamadık yani kısayola basmadan direkt olarak o hızda kaydırma yapmayı sağlayacaklar. Kendine göre azaltabilir veya yükseltebilirsin.

Dosyayı kaydet ve terminalde imwheel komutunu çalıştır. Yapılan ayarlara göre yapılandırılmış hızda çalışması gerekir.

Son olarak bu yöntemin ne yazık ki Wayland'de çalışmayacağını söylemem gerekli.

Hocam uğraşlarınız için teşekkür ederim ama Wayland'siz yapamam o yüzden bunu denemeyeceğim eğer bir gün Xorg'a geçersem denerim iyi günler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı