GNOME ortamını kullanan en stabil dağıtım hangisidir?

401916

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Sorum başlıktadır. Önerilerinize açığım.

Oynanmamış ve GNOME'un son versiyonuna sahip olmak istiyorsan Fedora öneririm.

Oynanmamış ve GNOME'un son versiyonuna sahip olmak istiyorsan Fedora öneririm.
Şu an Fedora kullanıyorum. Anime izlerken video kasıyor. Manjaro GNOME kullanırken böyle bir sorun yoktu. Canımı sıkıyor biraz.

Ubuntu da Gnome kullaniyor bildigim kadariyla. Epeydir incelemiyorum, Unity'den sonrasi yok pek bende. Direkt Ubuntu kullanabilirsin eger bu dedigim dogruysa.

Alternatif olarak da Arch + Gnome kombosu yapabilirsin.

Ubuntu da GNOME kullaniyor bildigim kadariyla. Epeydir incelemiyorum, Unity'den sonrasi yok pek bende. Direkt Ubuntu kullanabilirsin eger bu dedigim dogruysa.

Alternatif olarak da Arch + GNOME kombosu yapabilirsin.

Ubuntu'yu çok az kullandım. Yorum yapamam. Şöyle konular mevcut.
Bu yüzden Ubuntu konusunda emin değilim. Arch + GNOME rolling release olduğu için çökme riskini arttırmaz mı?
@runit

Son düzenleme:

Acikcasi yillardir Ubuntu kullanmadim, pek yorum yapamayacagim stabilitesi konusunda.

Ama arastirirsan her distro ile sorun yasayan bulursun, Ubuntu cok kullanildigi icin fazla gurultu yapiyor ve fazla sorunlu gibi gorunuyor olabilir.

Deb tabanli Gnome kullanan bir distro daha stabil olacaktir tabi ama Arch - Gentoo gibi distrolar uzerinden kendi sade sistemini olusturup kontrollu sekilde update yaparak da epey stabil bir sistem kulanabilirsin. Belki daha zahmetlidir kurmasi ama hangi paketlerin ve hangi versiyonunu kullanacagini sen sececegin icin gereksiz bloat ile doldurmazsin sistemi.

Bence gunun sonunda is neyin stabiliteyi bozdugunu cozmekten geciyor. Ornegin sen anime izlerken video kasiyor yazmissin, belki de sorun distro'da degil kullandigin xorg versiyonundan kaynaklaniyordur, belki driver versiyonundan kaynaklaniyordur.

Uzun zamandir cogu makinemde Arch + GNOME kullaniyorum. Hic cokme yasamadim diyemem ancak saysam da bir elin parmak sayisini gecmez. Onlar da GNOME kaynakliydi zaten. Rolling release demek her an cokecek demek degil ki. Kurmaya ve konfigure etmeye zamani olan herkese oneriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…