GNOME ortamını kullanan en stabil dağıtım hangisidir?

Ubuntu da Gnome kullaniyor bildigim kadariyla. Epeydir incelemiyorum, Unity'den sonrasi yok pek bende. Direkt Ubuntu kullanabilirsin eger bu dedigim dogruysa.

Alternatif olarak da Arch + Gnome kombosu yapabilirsin.

Ubuntu da GNOME kullaniyor bildigim kadariyla. Epeydir incelemiyorum, Unity'den sonrasi yok pek bende. Direkt Ubuntu kullanabilirsin eger bu dedigim dogruysa.

Alternatif olarak da Arch + GNOME kombosu yapabilirsin.

Ubuntu'yu çok az kullandım. Yorum yapamam. Şöyle konular mevcut.
Bu yüzden Ubuntu konusunda emin değilim. Arch + GNOME rolling release olduğu için çökme riskini arttırmaz mı?
@runit

Son düzenleme:
Ubuntu'yu çok az kullandım. Yorum yapamam. Şöyle konular mevcut.
Bu yüzden Ubuntu konusunda emin değilim. Arch + GNOME rolling release olduğu için çökme riskini arttırmaz mı?
@runit

Acikcasi yillardir Ubuntu kullanmadim, pek yorum yapamayacagim stabilitesi konusunda.

Ama arastirirsan her distro ile sorun yasayan bulursun, Ubuntu cok kullanildigi icin fazla gurultu yapiyor ve fazla sorunlu gibi gorunuyor olabilir.

Deb tabanli Gnome kullanan bir distro daha stabil olacaktir tabi ama Arch - Gentoo gibi distrolar uzerinden kendi sade sistemini olusturup kontrollu sekilde update yaparak da epey stabil bir sistem kulanabilirsin. Belki daha zahmetlidir kurmasi ama hangi paketlerin ve hangi versiyonunu kullanacagini sen sececegin icin gereksiz bloat ile doldurmazsin sistemi.

Bence gunun sonunda is neyin stabiliteyi bozdugunu cozmekten geciyor. Ornegin sen anime izlerken video kasiyor yazmissin, belki de sorun distro'da degil kullandigin xorg versiyonundan kaynaklaniyordur, belki driver versiyonundan kaynaklaniyordur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı