Sanal makinede derleme suresi daha uzun olmaz mi?
Uzun ama öbür diskime kurmak büyük risk olur, çünkü önemli verilerim var. Ayrıca GRUB'lar birbiri ile çakışıyor. Aslında eliem 64 GB'lik hızlı bir Samsung USB'im var ama dediğim gibi grub...

Ama UNIX-Like deniyordu...
Kafa karışıklığı: %100
Çünkü UNIX sistem çağrılarının hepsini Linux karşılıyor, fakat kendine özgün çağrılar da var.

UNIX olabilmesi için, UNIX ABI'si ile aynı olması lazım hedef ABI'nin. Bunun standartları var. Bu standartlar bütününe SUS deniyor. Yazımda bunlardan bahsettim dediğim gibi, üst mesajlarda linki bulabilirsin.

Artık UNIX olması için için SUS uyumlu olması lazım. Yazınızı okumuştum. Artık UNIX AT&T dönemindeki gibi kafatsaçı değil, SUS standardına uyması önemli. Fakat POSIX > SUS (önem sırası).

Ama UNIX olması için için SUS değil, POSIX uyumlu olması lazım. Yazınızı okumuştum.
Kafanı karıştırdıysam özür diliyorum ama şöyle yazmışım:

Yani POSIX sadece UNIX-like sistemler arasında kod bütünlüğünü sağlamak için bir standart. Windows'ta ise UNIX uygulamalarının hızlıca port edilebilmesi adına yarı POSIX uyumluluğu var. Bir işletim sisteminin gerçek anlamıyla UNIX olması için SUS standartlarından birisine sahip olması gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…