GNU/Linux'a uzaktan nasıl bağlanılır?

• Konuyu başlatan Silinen üye 185173
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 870
S

Silinen üye 185173

Ziyaretçi
Selamlar, sizce TeamViewer gibi uygulamalar mı kullanılmalı yoksa putty ile SSH kullanarak mı bağlanılmalı?

Kullanım şekline göre değişir bu durum. Terminale alışkansanız ve işinizi görebileceğine inanıyorsanız SSH daha güvenli bir seçenek bence.

Selamlar, sizce TeamViewer gibi uygulamalar mı kullanılmalı yoksa putty ile SSH kullanarak mı bağlanılmalı?
Amaca gore değişir. Sunucuda bir şeyler yapılacaksa SSH yeterli olur. Ama birine yardım amaçlı bağlantı yapılacaksa görüntülü bağlanma gerekebilir.

Peki SSH ile hacklenebilir miyim? Sonuçta PC 7/24 SSH bağlantısına açık olacak. Büyük ihtimalle evde kullandığım güçlü PC'ye sanal Kali kuracağım ve onu açacağım fakat yine de başka alanda kullanmak için falan güvenlik problemi söz konusu mu? Güvenliği arttırmak için ne yapabilirim? Mesela yalnızca şu MAC adresinden bağlantılara izin vs gibi ayarlar bulunuyor mu?

O kadar bilgim yok ancak SSH anahtarınızı paylaşmazsanız olmaz diye tahmin ediyorum. Dediğim gibi bitti benim bilgi.

Silinen üye 185173, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…