Selamlar dostlar!
Forumda ASUS ile birlikte GNU/Linux kullanan çok fazla arkadaş var. Klavye ışıkları için ya Armoury Crate'ya da G-Helper kullanılıyor Windows tarafında ancak Linux'da böyle yapamıyoruz maalesef. Desteklemiyor uygulamalar bugün sizlere wroberts GitHub kullacısının tasarladığı "rogauracore" adlı uygulamayı göstereceğim bu şekilde arka aydınlatmayı ayarlayabileceksiniz!
@Bayram Tempest hocamın HP için yaptığı rehber ile kodları aşırı benzer hazırsanız rehbere geçiyorum
Yükleme:
Ardından
Klavye RGB kontrolü:
Yükleme işlemi bitince yeniden başlatın.
İstediğimiz rengi ayarlamak için HEX kodu gerekiyor bunun için HTML Color Codes sitesini kullanabiliriz.
Klavyeyi uyandırmak için çalışmaz gibi durumları önlemek için.
Örnek olarak benim ayarım
Klavye parlaklığını arttırmak için
TUF Laptopumda işe yaradı illa ROG olmasına gerek yok.
Bu kodlar işe yarayacaktır teşekkür ederim
Forumda ASUS ile birlikte GNU/Linux kullanan çok fazla arkadaş var. Klavye ışıkları için ya Armoury Crate'ya da G-Helper kullanılıyor Windows tarafında ancak Linux'da böyle yapamıyoruz maalesef. Desteklemiyor uygulamalar bugün sizlere wroberts GitHub kullacısının tasarladığı "rogauracore" adlı uygulamayı göstereceğim bu şekilde arka aydınlatmayı ayarlayabileceksiniz!
@Bayram Tempest hocamın HP için yaptığı rehber ile kodları aşırı benzer hazırsanız rehbere geçiyorum
Yükleme:
Kod:
git clone https://github.com/wroberts/rogauracore.git
cd rogauracore
autoreconf -i
Ardından
Kod:
./configure
make
sudo make install
Klavye RGB kontrolü:
Yükleme işlemi bitince yeniden başlatın.
İstediğimiz rengi ayarlamak için HEX kodu gerekiyor bunun için HTML Color Codes sitesini kullanabiliriz.
Klavyeyi uyandırmak için çalışmaz gibi durumları önlemek için.
Kod:
sudo rogauracore initialize_keyboard
sudo rogauracore single_static "hexcode"
sudo rogauracore single_colorcycle 1
(Rainbow yapmak için.)Örnek olarak benim ayarım
sudo rogauracore single_static 00ffff
şeklinde .Klavye parlaklığını arttırmak için
sudo rogauracore brightness 1
(Düşük)sudo rogauracore brightness 2
(Orta)sudo rogauracore brightness 3
(Yüksek)TUF Laptopumda işe yaradı illa ROG olmasına gerek yok.
Bu kodlar işe yarayacaktır teşekkür ederim