Rehber GNU/Linux'ta ASUS laptop klavye rengi nasıl düzenlenir?

Selamlar dostlar!

Forumda ASUS ile birlikte GNU/Linux kullanan çok fazla arkadaş var. Klavye ışıkları için ya Armoury Crate'ya da G-Helper kullanılıyor Windows tarafında ancak Linux'da böyle yapamıyoruz maalesef. Desteklemiyor uygulamalar bugün sizlere wroberts GitHub kullacısının tasarladığı "rogauracore" adlı uygulamayı göstereceğim bu şekilde arka aydınlatmayı ayarlayabileceksiniz!
@Bayram Tempest hocamın HP için yaptığı rehber ile kodları aşırı benzer hazırsanız rehbere geçiyorum

Yükleme:
Kod:
git clone https://github.com/wroberts/rogauracore.git
cd rogauracore
autoreconf -i

Ardından

Kod:
./configure
make
sudo make install

Klavye RGB kontrolü:
Yükleme işlemi bitince yeniden başlatın.

İstediğimiz rengi ayarlamak için HEX kodu gerekiyor bunun için HTML Color Codes sitesini kullanabiliriz.

1723841355840.png

Klavyeyi uyandırmak için çalışmaz gibi durumları önlemek için.

Kod:
sudo rogauracore initialize_keyboard

sudo rogauracore single_static "hexcode"
sudo rogauracore single_colorcycle 1 (Rainbow yapmak için.)

Örnek olarak benim ayarım sudo rogauracore single_static 00ffff şeklinde .

Klavye parlaklığını arttırmak için
sudo rogauracore brightness 1 (Düşük)

sudo rogauracore brightness 2 (Orta)

sudo rogauracore brightness 3 (Yüksek)

TUF Laptopumda işe yaradı illa ROG olmasına gerek yok.
Bu kodlar işe yarayacaktır teşekkür ederim :)

Hocam siz hava atmıyor muydunuz jojo duvar kâğıdı ile "Windows mükemmel" diye 😁.
Şaka bir yana elinize sağlık. Bende Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Sizce USB üzerinden portable mı deneyeyim yoksa Dual boot falan mı önerirsiniz? Ve hangi dağıtımı önerirsiniz.

Hocam siz hava atmıyor muydunuz jojo duvar kâğıdı ile "Windows mükemmel" diye 😁.
Şaka bir yana elinize sağlık. Bende Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Sizce USB üzerinden portable mı deneyeyim yoksa Dual boot falan mı önerirsiniz? Ve hangi dağıtımı önerirsiniz.

Dualboot yapıp Mint öneririm. Teşekkür ederim.
İki işletim sistemini de seviyorum ama Linux kalbimde başka ironi yapıyordum oralarda :D

Dualboot yapıp Mint öneririm. Teşekkür ederim.
İki işletim sistemini de seviyorum ama Linux kalbimde başka ironi yapıyordum oralarda :D

Farkındayım hocam dalga geçiyorum zaten. Sağ olun öneriniz için.
Sizce sürücülerde sorun yaşar mıyım peki? Derdim bu aslında. Windows'ta bile en az 2 saat uğraştım bu lanet ses sürücüm için.

Ayrı konu mu açmam lazımdı acaba...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı