Godot Engine nasıldır?

C++ yerine blueprint (görsel kodlama) öğrenmesi daha iyi olur, hem daha kolay hem de c++ kadar gelişmiş.
Blueprint ile C++'ın yaptığı her şey yapılamaz ama C++ Blueprint'İn yaptığı her şeyi yapar. Hem ileride bu sektörde iş bulmak isterse C++ işine yarar.

C++ genelde zor bir dil diyorlar
Evet kişiden kişiye göre ve bilgisine göre değişir.

Tavsiyem Unity ya da Unreal Engine.

Unreal Engine için:

Blueprint ve motoru öğrenerek kendini orta seviyeye getir.

Sonra da C++ ile kendini ileri düzeye getir.

Unity için:

Önce C# temellerini at. Sonra hem motor hem de C# ile devam et.

Blueprint ile C++'ın yaptığı her şey yapılamaz ama C++ Blueprint'in yaptığı her şeyi yapar. Hem ileride bu sektörde iş bulmak isterse C++ işine yarar.

Ancak direk direk C++ öğrenmesi çok fazla zamanını alır, hem Blueprint'in geldiği noktayı tam bilmiyorsunuz sanırım. Ayrıca Blueprint öğrendikten sonra C++ öğrenmesi kolay olur.

Ancak direkt C++ öğrenmesi çok fazla zamanını alır, hem Blueprint'in geldiği noktayı tam bilmiyorsunuz sanırım. Ayrıca Blueprint öğrendikten sonra C++ öğrenmesi kolay olur.
Biliyorum hocam Udemy'den dersler almıştım.
Mesela C++ ve Blueprint çok yordu beni.

Ancak direk direk C++ öğrenmesi çok fazla zamanını alır, hem Blueprint'in geldiği noktayı tam bilmiyorsunuz sanırım. Ayrıca Blueprint öğrendikten sonra C++ öğrenmesi kolay olur.
Blueprint görsel script olduğu için ve Ue için yaratılmış olduğu için programcılık camiasında seni belli bir bilgi birikimine getirir ama C++ için seni tam hazırlamaz.

Unity ile başlayacağım ve c# öğreneceğim.. Teşekkürler beyler!
Hocam siz bilirsiniz tabii ki ama UE4 Blueprint ve sonrasında C++ ile çok çok iyi işler yaparsınız. UE4, Unity'den kat kat güçlü bir motor. Sonrasında yavaş yavaş C++ öğrenirseniz sadece oyun sektörü değil diğer sektörlerde de iş imkanlarının kapıları açılır size.

İlk unity ve c# ile başlayacağım sonra unreal engine ile c++ a geçerim
Hocam benim konum iş bulmak değildi hehehe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…