Göğüs ağrısı

BURUH THE GREAT

Decapat
Yer
Antalya
Arkadaşlar burası bir teknoloji forumu biliyorum ama sizin de fikrinizi almak ve ne yapmam gerektiğine dair bir fikir alışverişi yapmak istediğim için bu konuyu açıyorum.
Olayı detaylı olarak anlatacak olursam; Şubat ayının 16 veya 17'sinde öksürük, nefes darlığı, yeteri kadar nefes alamama hissi ve göğüs ağrısı şikayetlerim başlamıştı. İlk günler pek ciddiye almadım ama durum gittikçe daha da kötü bir hal almaya başladı ve 22 Şubat günü okul çıkışı saatine evimize yakın bir polikinlikteki çocuk doktorundan randevu aldım. Doktor beni detaylıca kontrol etti ve bana D vitamini, B vitamini, değişik bir sprey verdi ciğere çekilen (astım ile alakalı olduğunu söylemişti okuldaki bir arkadaşım) ve bir tane de antibiyotik vermişti. Normalde olsa antibiyotik hastalıklara devadır (çoğuna) ama ben o antibiyotiği kullansam da hiçbir değişiklik yoktu. Gün geçtikçe bu hastalık olayı daha da ilerlemeye başladı ve sırasıyla ilk gece terlemesi ve özellikle olan gece öksürük krizleri (bu krizler beni gece 3-4 defa uykumdan uyandırıyor), halsizlik, öksürük krizi sırasında gelen kahverengi balgam ve sonrasında kahverengi kusmuk (kahverengi balgam sadece 1 defa geldi), ve en önemlisi kanlı balgam. Bu dediklerim sırasıyla aralarında 1-3 gün olacak şekilde olmaya başladı. Tabii ki öksürük krizleri sırasında veya kendimi yorduğumda da kalp çarpıntısı ve tansiyon düşmesi yaşıyordum. Baktım bu ilaçlar fayda etmiyor ve balgamımda da kanı görünce (balgamım beyaz renkteydi her zaman) tekrar farklı bir çocuk doktorundan randevu aldım. Gittiğim doktor bana bir tane balgam söktürücü tipinde bir ilaç verdi, bir tane de ciğere çekilen bahsettiğim spreyden verdi bir tane daha ve bana çocuk Göğüs Hastalıklarından en yakın zamanda randevu al dedi ve sonrasında Tüberküloz ihtimali verdiğinden falan bahsetti. Doktor için bunu söylemesi kolay olsa da ben Tüberküloz testimin sonuçları çıkana kadar depresyona girdim bildiğiniz. Neyse sırasıyla devam edeyim. Bu ilaçları da kullandım bir süre ama bunlar da hiçbir fayda etmedi ve artık okulda basitçe çıktığım merdivenleri bile zorlanarak çıkmaya başladım, yürümek gibi bir aktiviteyi bile nefes nefese kalarak yapabilmeye başladım. Kanlı balgam 2 gün geldi sadece hazır aklıma gelmişken yazayım bunu, daha sonrasında bir daha gelmedi bu kanlı balgam ki zaten kanlı balgam olayından birkaç gün sonra kuru öksürük başladı ve haliyle bu boğazımı tahriş etti. Bunları yaşarken bir de nezlemsi bir hastalığa yakalandım, tipik basit bir grip yani anlayacağınız ama bu bile beni bu bahsettiğim rahatsızlıklarımla birlikte çok zorluyordu. Artık yanımda birisi sigara içse onun dumanını içime çeksem bile ağrı çekmeye başlar, öksürük krizi yaşar ve nefes darlığı çekerdim. Bu olaylar yaşanırken ben çocuk Göğüs Hastalıklarından randevuyu aldım ve beni kontrol ettikten sonra benden kan tahlili, balgam testi ve solunum testi istediler. (Not: 3 Mart'ta bu bahsettiğim tahlilleri verdim ve bu doktora göründüm.) Doktor sonuçlar çıktıktan sonra tekrar randevu alın dedi ve biz beklemeye başladık ailemle. 4-5 güne tüm sonuçlar çıktı ve hepsi temiz. Röntgeni zaten polikinliğe gittiğimde oradaki ilk doktor çekmişti ve temiz çıktı. Diğer sonuçlara da e-Nabız'dan baktık ve temiz duruyorlardı. Doktordan tekrar randevu aldık ve 7 Mart'ta gittik. Doktor sonuçlarımın temiz olduğunu söyledi ve 2 tane burun spreyi, 1 tane alerji hapı, 1 tane nezlem için klasik bir grip hapı ve 1 tane de mide koruyucu vermişti ve bu ilaçlar fayda etmezse Kardiyolojiden randevu al demişti. Ben bu ilaçları da kullanmaya başladım ve cidden fayda ettiğini sanmıştım, 3-4 gün eskisi kadar kötü değildim ama son 2 günde yine eski kötü halime döndüm (kanlı balgam hariç diğer bahsettiğim bütün şeyleri şu an yaşamaya devam ediyorum). Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Kardiyolojiden bu gidişle randevu alacağım gibi duruyor. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Kendimi nasıl rahatlatabilirim hem psikolojik hem de ağrı, öksürük vs. olarak. Aşağıya da sonuçları bırakıyorum, belki aranızda sağlık hakkında bilgisi olan vardır da en azından neyim olabileceğini söyler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230315-184105_e-Nabz.jpg
    Screenshot_20230315-184105_e-Nabz.jpg
    196,4 KB · Görüntüleme: 98
  • Screenshot_20230315-183755_e-Nabz.jpg
    Screenshot_20230315-183755_e-Nabz.jpg
    53,8 KB · Görüntüleme: 66
  • Screenshot_20230315-183745_e-Nabz.jpg
    Screenshot_20230315-183745_e-Nabz.jpg
    61,3 KB · Görüntüleme: 70
  • Screenshot_20230315-183740_e-Nabz.jpg
    Screenshot_20230315-183740_e-Nabz.jpg
    51,2 KB · Görüntüleme: 69
  • Screenshot_20230315-183734_e-Nabz.jpg
    Screenshot_20230315-183734_e-Nabz.jpg
    41,4 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_20230315-183727_e-Nabz.jpg
    Screenshot_20230315-183727_e-Nabz.jpg
    45,2 KB · Görüntüleme: 63
Burada sağlık bilgim var diyen kimseye güvenemezsiniz. Dediğiniz gibi teknoloji forumunda maalesef hiç kimse net bir şey diyemez. Uzmanla görüşmeniz gerek, geçmiş olsun.

Burada sağlık bilgim var diyen kimseye güvenemezsiniz. Dediğiniz gibi teknoloji forumunda maalesef hiç kimse net bir şey diyemez. Uzmanla görüşmeniz gerek, geçmiş olsun.
Hocam zaten amacım internetten teşhis koymak falan değil, sadece fikir almak ve en azından doktora gidene kadar beni rahatlatacak tavsiyeler için açtım konuyu.

Kardiyolojiden randevu almanı söylemiş doktoru dinle cihazla kalbine bakacaklar yüksek ihtimal bir şey çıkmazsa efor isteyecektir.

Kardiyolojiden randevu almanı söylemiş doktoru dinle cihazla kalbine bakacaklar yüksek ihtimal bir şey çıkmazsa efor isteyecektir.
Randevu aldım, salı günü okulda son ders çıkıp babamla hastaneye gideceğiz. Tabii ki o güne kadar iyileşmezsem geçerli bu. Umarım iyileşirim de uğraşmak zorunda kalmam tekrar hastane işleriyle. Kardiyoloji benden kan tahlili ister mi tekrar vitamin değerleri için, bu konu hakkında bilginiz var mı?

Arkadaşlar bugün yazdığım gibi Çocuk Kardiyoloji'ye gittim ve iki sorun çıktı. Birisi tansiyonum ilkinde 150/79 ikincisinde 136/77 çıktı, diğeri ise kalbimde bir delik varmış ama bu gibi septomlara sebep olacak kadar ciddi bir şey değilmiş. Hatta doktor 2 yıl sonra unutmazsanız randevu alın ve delik kapanmış mı bakalım dedi. Bunun haricinde kan verdim 2 tüp ve onların sonuçları çıkacak yarın. Tansiyonu da 1 hafta boyunca her gün aynı saatte ölçeceğim ve sonuçları not alıp 1 hafta sonra tekrar doktora gideceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı