Göğüs programı nasıl?

Full body öneririm,

Leg Press 3x10
Leg Extension 3x10

Chest Press 3x10
Chest Fly 3x10

Shoulder Press 3x10
Lateral Raise 3x12

Lat Pulldown 3x10
Cable Row 3x10

Pushdown 3x10
Incline Dumbell Curl 3x10

Birer gün arayla bunları yapacaksın.

+6 ay tecrübe varsa deneyebilirsin.

ben 10 ay boyunca incline pressle başlayıp fly yaptım kalan 1-2 hareket dips + 1 makina press

bazen presslerde son set droplayabilirsin bulk dönemindeysen herkes önermez ama ben faydasını biraz gördüm.
Öneriden değil ki direkt işe yaramadığı kanıtlı yani. Tükenişe gittiğinde zaten maksimal motor ünite katılımını sağlamış oluyorsun. Tükenişten sonra ise bu katılım düşüyor. Dinlenmeden devam ettiğin ve daha sinir sistemi de yorgun olduğu için yüksek eşikli kas fiberlerini aktif edemiyorsun. Sağlayacağı tek şey daha çok kas hasarı yüzünde oluşan kas inflamasyonu. Bu da beraberinde uzayan toparlanma.

+6 ay tecrübe varsa deneyebilirsin.

ben 10 ay boyunca incline pressle başlayıp fly yaptım kalan 1-2 hareket dips + 1 makina press

bazen presslerde son set droplayabilirsin bulk dönemindeysen herkes önermez ama ben faydasını biraz gördüm.
4. ayım. Kilo almak istiyorum. Gayet güzel bir şekilde kilo aldım lakin kilo alımım durdu.

Arkadaşlar Jeff Nippard'ın programı nasıldır?

En iyi program nedir acaba?
En iyi program seviyene bağlı. Mesela daha ileri seviyede fullbody en iyi program çünkü ileri seviyede toparlanma daha yavaş, daha az hacimden toparlanabiliyorsun. Başlangıç seviyesinde toparlanılabilen hacim daha yüksek. PPLxUL önerebilirim mesela.

En iyi program seviyene bağlı. Mesela daha ileri seviyede fullbody en iyi program çünkü ileri seviyede toparlanma daha yavaş, daha az hacimden toparlanabiliyorsun. Başlangıç seviyesinde toparlanılabilen hacim daha yüksek. PPLxUL önerebilirim mesela.
4. aydayım. Ne kadar başlangıç bilemiyorum. Gelişimim başlarda iyiydi lakin durmuş gibi hissediyorum. Jeff nippard'ın programı iyi gibi geldi. Denesem mi bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı