Göğüslerim artık gelismiyor

Yer
İstanbul
8 aydır bulktayım 72 kilodan 90 kilo oldum, başta 15 kilo bench atarken şu an 80 kilo 10 tekrar çıkarıyorum ama göğüslerim artık büyümüyor, ağırlıklar artıyor moralim bozuldu.
İncline dumbell press 3x10-8
İncline fly 3x10.
Dumbell press veya bench press 3x10.
Cable crossover 3x10
8 aydır bu programda sadece yerlerini değiştirdim tamamenmi değiştirmem gerek ? son setlerde dropluyorum, haftada 2 gün göğüs çalışıyor toplamda 24 set yani PPL yapıyorum, gelişim var elbet ama yavaşladı gibi.

Boy 190 kilo 90 günlük 2X protein alıyorum 180-200gr , günlük 3800-4000 kalori alıyorum test yaptırdım karaciğerimde falan problem yok, kreatin ve protein tozu kullanıyorum.

şuanki halim ve 8 ay öncesi

Dosya Ekleri

• IMG_3709.jpeg
    IMG_3709.jpeg
    231,2 KB · Görüntüleme: 134
  • IMG_3726.jpeg
    IMG_3726.jpeg
    484,1 KB · Görüntüleme: 103
8 aydır bulktayım 72 kilodan 90 kilo oldum, başta 15 kilo bench atarken şu an 80 kilo 10 tekrar çıkarıyorum ama göğüslerim artık büyümüyor, ağırlıklar artıyor moralim bozuldu.
İncline fly 3x10.
Cable crossover 3x10
8 aydır bu programda sadece yerlerini değiştirdim tamamenmi değiştirmem gerek ? son setlerde dropluyorum, haftada 2 gün göğüs çalışıyor toplamda 24 set yani PPL yapıyorum, gelişim var elbet ama yavaşladı gibi.

Boy 190 kilo 90 günlük 2X protein alıyorum 180-200gr test yaptırdım karaciğerimde falan problem yok, kreatin ve protein tozu kullanıyorum.
Dostum bicepslerin gayet iyi.

İncline fly 3x10.
Cable crossover 3x10

Boy 190 kilo 90 günlük 2X protein alıyorum 180-200gr , günlük 3800-4000 kalori alıyorum test yaptırdım karaciğerimde falan problem yok, kreatin ve protein tozu kullanıyorum.

şuanki halim ve 8 ay öncesi
Öncelikle 24 set çok yüksek ve drop set tamamen gereksiz bir teknik. Faydası yok zararı var. Kas gelişimine ekstra bir fayda saglamazken bitkinlik yaratıp toparlanamayı uzatıyor. Cable Crossover komple çıkarılabilir gereksiz tamamen.

Öncelikle 24 set çok yüksek ve drop set tamamen gereksiz bir teknik. Faydası yok zararı var. Kas gelişimine ekstra bir fayda saglamazken bitkinlik yaratıp toparlanamayı uzatıyor. Cable Crossover komple çıkarılabilir gereksiz tamamen.
3 hareketmi yapayım full tükeniş 18 set ek olarak son sette ağırlığı arttırıyorum 7 tekrar çıkarsa 10kg düşüp 5 tekrar vuruyorum aslında

Ağırlıklar artıyorsa dert edilecek bir şey yok ama dediğim gibi programda dediğim değişiklikler yapılabilir daha iyi toparlanırsınız.

3 hareketmi yapayım full tükeniş 18 set ek olarak son sette ağırlığı arttırıyorum 7 tekrar çıkarsa 10kg düşüp 5 tekrar vuruyorum aslında
Full tükenişten ziyade cepte 1 tekrar bıraksanız daha iyi olur. Cepte 1 tekrar bırakmak tükeniş ile aynı hipertrofiyi sağlarken tükeniş daha çok bitkinlik ve kas hasarı oluşturup toparlanmayı uzatır. 18 set tükenişe yakın yine çok fazla aslında. bir idmanda bir kas grubu başına 6 set üstü ekstra uyarıdan ziyade biriken kas hasarı ve bitkinliğe sebep oluyor. Bir idmanda bir kas grubunda ilerleyen setler bir öncekinden daha az uyarı sağlar o yüzden 6 setin üstüne çıkmaya gerek yok pek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı