Gömülü sistemleri araştırma alanı yapmak

Makaleler
49
Merhaba,

Gömülü sistemleri amatörce olsa bile araştırmak istiyorum. Sizce nasıl olur? Birkaç araştırma dalı araştırdım kendime. Aralarında bana uygun gömülü sistemler geldi. Daha önceden az da olsa birkaç şey baktım. Ama bir tane üzerinde araştırma yapacağım.

Yorumunuz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gömülü sistem anladığım kadarıyla sadece belirli donanımlarda çalışıyor. Örnek olarak, BIOS'larda gömülü sistemlere örnektir. Geleneksel çalışma mantığından dışarı bir çizgide, uygun donanımların birbiri ile bağlantı kurabilmesi için özel yapıda bilgiler içerir. Araştırmak istediğiniz şey nedir tam olarak?
Söylediğim şeyi biraz daha açmam gerekirse, anakarttaki voltaj kontrolcüyü anakartın beyniyle bağlamak için gömülü sistem kullanılır. Oluşturulan kod yapısı, referans donanımların herhangi biri değiştiğinde eğer başvurduğu örnek olarak C2 kanalından yine kod yapısında belirtilmiş response türünü almazsa iki elektronik öge de çalışmaz.

Akademik araştırmadın bahsediyorsanız yapamazsınız, kalifiye değilsiniz. Yok araştırmadan kastınız kendi kendinize öğrenmek, bilgilenmekse bunun için böyle araştırma alanı falan bakmanıza gerek yok. İnternette tonlarca kaynak var, birisini açıp okumanız yeterli. Okudukça açılırsınız zaten. Yani bir tane üzerine araştırma yapmaktan kasıt ne tam anlamadım.

Eğer İngilizceniz iyiyse dediğim gibi tonla kaynak var, bulmamak imkansız. Çok istiyorsanız ders kitaplarını elektronik formatta bile bulup onları okuyabilirsiniz. Yok İngilizceniz yoksa o zaman kaynak imkanlarınız azalır ama yine bir şeyler bulabilmeniz lazım. Ya da İngilizce öğrenin, zamanınızın daha iyi bir kullanımı olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı