Görev çubuğu kayboldu

CTRL + Shift + Esc yap. Windows Gezgini/Explorer.exe'yi bul görevi sonlandır de. (Yeniden başlat varsa devamını yapmana gerek yok) sonra sol üstten yeni de. Explorer.exe de. Çözülecek.

Ctrl+Alt+Del kombinasyonu ile görev yöneticisini açın. Yeni görev çalıştır'a tıklatıp ve cmd yazıp ardından Enter'layın.

Açılan cmd ekranında ilk olarak taskkill /f /im explorer.exe yazıp Enter'a basın. Ardından explorer yazıp Enter'a basın.

Görev yöneticisinden başlatmak bazen çözüm olmayabiliyor, bu gibi durumlarda cmd'den bunu yapmak belki sorunu çözebilir.

Görev çubuğuna sağ tıklayıp görev çubuğu ayarlarına tıklayıp küçük görev çubuğu düğmeleri kullanı açıp kapatın.

Bi 20dk önce benimde kayboldu fakat idm manager yüzünden oldu instagram üzerinden bir dosyayı indiriyordum bana bir şey olsun mu diye soru sordu evet veya hayır cevaplı önce hayır dedim dosya inmedi sonra evet dedim bu sefer hem görev çubuğu, başlat menüsü gitti hem de masa üstünde ki ögelere sanki sürekli F5 yapmıyormuşum gibi yenileniyor.

Ctrl+Alt+Del kombinasyonu ile görev yöneticisini açın. Yeni görev çalıştır'a tıklatıp ve cmd yazıp ardından Enter'layın.

Açılan cmd ekranında ilk olarak taskkill /f /im explorer.exe yazıp Enter'a basın. Ardından explorer yazıp Enter'a basın.

Görev yöneticisinden başlatmak bazen çözüm olmayabiliyor, bu gibi durumlarda cmd'den bunu yapmak belki sorunu çözebilir.
Çok çok teşekkürler bu sorunumu çözdü. Fakat bilgisayarı aç kapat yapınca sorun geri gelkdi

Çok çok teşekkürler bu sorunumu çözdü. Fakat bilgisayarı aç kapat yapınca sorun geri gelkdi
İlginç. Windows+R'ye aynı anda basarak Çalıştır uygulamasını açın.

1683301181967.png

Açılan pencerede shell:startup yazıp Enter'layın. Bir klasör açılacak, işte o klasöre "exp.txt" dosyasını atın ve ismini exp.bat olarak değiştirin. Bu sayede Windows başlatıldığı zaman otomatik yazdığımız komutları işler.

Eğer .txt kısmı gözükmüyorsa;

Dosya gezgininde yukarıdan Görünüm ayarlarından dosya uzantılarının gözükmesini etkinleştirebilirsiniz, alta görsel ekledim.

1683301411203.png

Normalde böyle bir sorun yaşamamanız gerek ancak çözümünü bilmediğim için en iyi/kolay çözüm bu dosya gibi geliyor.

Dosyanın güvenliği ile ilgili endişeleriniz varsa .bat dosyalarının içeriğini Sağ Tıkla Açılan Bağlam Menüsü > Düzenle kısmından dilediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz zira size önceki mesajda gönderdiğim komutla dosyada yazan kod aynıdır.

Hocam Fn tuşları olarak da bilinen Fonksiyon tuşları, laptop/klavye modeline göre değişir. Bu yüzden eğer konu sahibi spesifik olarak bir model belirtmediyse Fn tuşları ile tavsiye vermeniz bir işe yaramayacaktır.

Dosya Ekleri

• exp.txt
    51 bayt · Görüntüleme: 79
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı