Çözüldü Görev yönetici başlangıç uygulamalarında bulunan isimsiz dosyalar nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DekarLess

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar,

Bilgisayarımda görev yöneticisine ardından başlangıç uygulamalarına tıkladığım zaman isimsiz 2 adet dosya görüntülüyorum. Bu dosyalar nedir nereden oluşmuştur? CCleaner ile sorguladığım zamanda değişik bir program ismi buldum ama internet üzerinde araştırdığımda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Konuyla ilgili desteklerinizi bekliyorum.

1722595725439.png

1722595716345.png

Son düzenleme:
Çözüm
Büyük ihtimalle sisteminden kaldırdığın bir yazılıma ait girdi. Sistemde bulunamadığı için CCleaner silemiyor. Bu tarz başlangıç öğeleri vb. Autoruns yazılımı ile detaylı kontrol edebilir ve silebilirsin.
Sarı renkteki tüm girdileri, sağ tıklayıp silebilirsin. Silmek için ''Autoruns64'' dosyasını yönetici olarak çalıştırın. Büyük ihtimalle sarı renkteki girdileri silince, o program gözükmeyecektir.
Kırmızı renkteki öğeleri silmeyin. Eğer sildiğin halde gözüküyorsa ''Logon'' sekmesinin ekran görüntüsünü paylaşın.

• Sarı renkteki sekmeler: O girdiye ait dosya bulunamadığını gösteriyor.
  • Kırmızı renkteki sekmeler: Microsoft veritabanı kaydı olmayan dosyalar.

Ayrıca CCleaner yazılımını Avast firması satın almıştı. Bu satın alımdan sonra sistemi izleyen ve veri toplayan ayarlar ekledi. Ben şahsen bu yazılımı tavsiye etmiyorum. Disk bakımı için Wise disk cleaner bakabilirsiniz.
Sosyalde böyle bir yazı var, şimdi bende baktım bende de varmış.
Büyük ihtimalle sisteminden kaldırdığın bir yazılıma ait girdi. Sistemde bulunamadığı için CCleaner silemiyor. Bu tarz başlangıç öğeleri vb. Autoruns yazılımı ile detaylı kontrol edebilir ve silebilirsin.
Sarı renkteki tüm girdileri, sağ tıklayıp silebilirsin. Silmek için ''Autoruns64'' dosyasını yönetici olarak çalıştırın. Büyük ihtimalle sarı renkteki girdileri silince, o program gözükmeyecektir.
Kırmızı renkteki öğeleri silmeyin. Eğer sildiğin halde gözüküyorsa ''Logon'' sekmesinin ekran görüntüsünü paylaşın.

• Sarı renkteki sekmeler: O girdiye ait dosya bulunamadığını gösteriyor.
  • Kırmızı renkteki sekmeler: Microsoft veritabanı kaydı olmayan dosyalar.

Ayrıca CCleaner yazılımını Avast firması satın almıştı. Bu satın alımdan sonra sistemi izleyen ve veri toplayan ayarlar ekledi. Ben şahsen bu yazılımı tavsiye etmiyorum. Disk bakımı için Wise disk cleaner bakabilirsiniz.

Çözüm
Bu yazıda paylaşılan Autoruns programını indirip açtım sarı renkli olanları sağ tıklayı "delete" yaptım. Artık görünmüyorlar. Yani aslında onlar daha önceden sildiğimiz programların kalıntılarıymış.

konuyu açarken bir sorun oldu yükleyemedim. Hemen aşağıda paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2024-08-02 132710.png
    Screenshot 2024-08-02 132710.png
    3,3 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot 2024-08-02 132758.png
    Screenshot 2024-08-02 132758.png
    6,6 KB · Görüntüleme: 32

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı