Görev yöneticisi çalışmıyor

Epicfeno

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, kuzenim eve geldiğinde benden habersiz şekilde PUBG Mobile oyununda hile indirip kullanmayı denemiş. Ben de bilgisayara geçince farkettim ki görev yöneticisi açılmıyor. Windows Defender'da tarama da yaptım fakat sorun ortadan kalkmadı. Sistemi geri yükleme yöntemi aklıma geldi fakat bunun dışında önerebileceğiniz çözüm var mı? İyi forumlar.
20210315_214745.jpg

Merhabalar, kuzenim eve geldiğinde benden habersiz şekilde PUBG Mobile oyununda hile indirip kullanmayı denemiş. Ben de bilgisayara geçince fark ettim ki görev yöneticisi açılmıyor. Windows Defender'da tarama da yaptım fakat sorun ortadan kalkmadı. Sistemi geri yükleme yöntemi aklıma geldi fakat bunun dışında önerebileceğiniz çözüm var mı? İyi forumlar.
Eki Görüntüle 924330

Virüs kendini kapattırmamak için explorer.exe içinden görev yöneticisini devre dışı bırakmış. Kaspersky bu işi çözer.

Windows simgesine sağ tıklayıp görev yöneticisini çalıştırmayı dene, ctrl+alt+delete tuşalrına basarak çalıştırmayı dene, arama bölümüne görev yöneticisi yaz bunların hiçbiri çalışmıyorsa büyük ihtimalle bilgisayrında virüs var.

• Adım #1: Başlat tuşuna basın.
  • Adım #2: Arama kısmına çalıştır yazın ve tıklayın, açılan Çalıştır ekranına ‘regedit’ yazın ve çalıştırın.
  • Adım #3: Burada HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System dizinine gidin.
  • Adım #5: DisableTaskMgr anahtarı üzerinde sağa tıklayın.
  • Adım #6: Açılan menüden Değiştir seçeneğine tıklayın.
  • Adım #7: Değeri 0 olarak girin ve Tamam butonuna tıklayın.

Aynı şey bana oldu, ben sorunu şu şekilde hallettim.
Kaspersky + Malwarebytes ile tam tarama yapıp çıkan virüsleri karantinaya aldım.
Benim virüsün ismi Musallat.exe idi. Bir tarama yap eğer musallat.exe ise internette onun kendini silme programı var. Kendi yapımcısı pişman olup çıkardı.

Ben zaten format atacaktım bu olayda tuzu biberi oldu, istersen bir kurulum yaparsın temiz ama gerek yok aslında.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı